Samsung Gear A Hakkında Yeni Detaylar

Samsung Gear A

Bir süre önce Orbis kod adıyla ortaya çıkan yuvarlak ekranlı Samsung akıllı saatin, çok yakında Samsung Gear A adıyla piyasaya sürüleceği belirtiliyor.

Son dönemde hızla yükselen akıllı saat pazarına birçok rakibinden önce giren Güney Koreli teknoloji devi Samsung, biraz da bu ileri görüşlülüğü sayesinde akıllı saat pazarına liderlik etmeye devam ediyor. İlk akıllı saatini geçtiğimiz günlerde ön siparişe sunan Apple’ın Samsung’u akıllı saat pazarının zirvesinden indirebileceği düşünülmüş olsa da, Apple Watch hakkında yürütülen ilk araştırmalar akıllı saatin ilk başta tahmin edildiği kadar popüler bir cihaz olmayacağını gösteriyor.

Samsung_Gear_A

Apple tehtidinden bir süre daha kurtulmayı başaran Samsung’un akıllı saat pazarındaki üstünlüğü önümüzdeki dönemde de devam edecek gibi görünse de, bu durum Güney Koreli teknoloji devinin boş durmasına neden olmamış gibi görünüyor. Son dönemde sönmeye hız kaybetmeye başlayan ve LG Watch Urbane ve Huawei Watch dışında kayda değer bir ürünün çıkışına sahne olmayan akıllı saat pazarını canlandırmaya hazırlanan Samsung, yeni bir akıllı saat üzerinde çalışıyor.

Şu ana kadar piyasaya sürdüğü beş akıllı saatte de köşeli tasarımlara yer veren Samsung, nihayet ilk yuvarlak akıllı saatini piyasaya sürmeye hazır görünüyor. Samsung’a yakın kaynaklar tarafından paylaşılan yeni bilgiler, bir süre önce Orbis kod adıyla gün yüzüne çıkan yuvarlak tasarımlı akıllı saatin çok yakında Samsung Gear A adıyla satışa sunulacağını gösterdi.

Yuvarlak bir ekrana sahip olacağı dışında Samsung Gear A hakkında bilinenler şimdilik oldukça kısıtlı olsa da, akıllı saatin Bluetooth ve 3G bağlantılı olmak üzere iki farklı versiyonla piyasaya sürüleceği söyleniyor. Gear A’nın 3G versiyonu, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Gear S de olduğu gibi kendi başına arama yapabilme özelliğine sahip olacak.

Samsung Galaxy J5 ve J7 Gün Yüzüne Çıktı