iPhone 16’lar Güney Kore’de Erkenden Satışa Çıkabilir

iphone 15 pro max

Apple, Çin pazarında iPhone’a olan talebin düşmesi nedeniyle gözünü Güney Kore pazarına çevirdi. iPhone 16’lar beklenenden daha erken tarihte Güney Kore’de piyasaya sürülebilir görünüyor. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte bakalım.

Korea Times’ın haberine göre Apple, iPhone 16 serisini Güney Kore’de daha erken çıkarmayı planlıyor. En azından şirketin böyle bir düşüncesi var. Eğer bu iddia doğruysa Apple ve Kore için büyük bir değişim olacak. Çünkü Kore, iPhone 3GS’ten bu yana iPhone’ların ilk çıktığı ülkeler arasında bulunmuyor. Korea Times’a konuşan kaynaklar iPhone 16’ların erken çıkışı için ülkede hazırlık yapıldığını da ileri sürdü.

Aslında iPhone, Güney Kore pazarında iyi bir paya sahip. Her şeye rağmen yeni iPhone’lar diğer ülkelerde çıktıktan haftalar sonra Kore’de satışa sunuluyor. Bu durumun kısmen nedeni Apple’ın gizlilik politikaları ve Kore’nin sıkı sertifikasyon sisteminden kaynaklanıyor. Güney Kore’de tüm elektronik cihazlar NRRA (National Radio Research Agency) tarafından onaylanıyor ve bu cihazlarla ilgili ayrıntılar da kurumun web sitesinde açıklanıyor. Bu da yeni iPhone özelliklerinin erken sızmasına neden olabilir.

iphone 16

Tüm zorluklara karşın Apple talep ve olumlu erken satış potansiyeli nedeniyle Kore pazarına yönelik stratejisini yeniden gözden geçirmiş görünüyor. Ayrıca Çin pazarında yaşanan gelişmeler de Apple’ın stratejik olarak değişiklik yapmasını sağladı. Pazar araştırma şirketi Canalys’e göre Apple’ın Çin pazarındaki payı geçtiğimiz sene 2. çeyrekte %16’dı. Ancak bu sene 2. çeyrekteki pay ise %14’e düştü. Paydaki bu düşük Apple’ın Çin’deki ilk beş telefon markasının dışına çıkmasına neden oldu. Kore gibi potansiyel pazarlar da bu yüzden Apple’ın gözünde biraz parlamış durumda.

Epic Games’te Haftanın Ücretsiz Oyunları Belli Oldu