Sony, çerçevesiz telefonunu IFA’da tanıtacak

sony

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Sony, sonunda çağa ayak uydurmaya karar vermiş gibi görünüyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Geçtiğimiz Mobil Dünya Kongresi’nde yeni amiral gemisi modeli Xperia XZ Premium’u tanıtan Sony, en çok eleştiriyi telefonun tasarımından ötürü almıştı. Japon kökenli firmaya gelen eleştiriler genel itibari ile telefonun tasarımında, ekran gövde oranının düşük kalmasından dolayı olmuştu. Öyle görünüyor ki, Sony yetkilileri bu eleştirileri hayli ciddiye almışlar.

Zira son birkaç gündür ortalarda dolaşan dedikodulara göre, Japon teknoloji devi şu aralar çerçevesiz bir telefon üzerinde çalışıyormuş. Amiral gemisi sınıfına hitap eden bu modelin Berlin’de düzenlenecek olan IFA 2017’de resmi olarak tanıtılması planlanmış.

Zaten geçtiğimiz günlerde Sony tarafından yapılan bir açıklamada, IFA 2017’nin hemen öncesinde, 31 Ağustos’ta özel bir basın toplantısı düzenleneceği belirtilmişti. Sony’nin bu toplantı kapsamında IFA’da tanıtacağı ve muhtemelen katılımcıların deneyimleyebileceği yeni modellerini duyurması bekleniyor.

Çin’in en büyük sosyal medya kanalı Weibo’da ortaya çıkan bilgilere göre, Sony’nin yeni çerçevesiz telefonu 1440×2560 piksel çözünürlüğünde 6 inçlik QHD ekran ile gelecek. 18:9 en boy oranına sahip olması beklenen telefonun ön yüzünün tamamen ekran ile kaplı olması bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere Samsung ve LG’de ince çerçeveli yeni modellerinde 18:9 en boy oranını tercihlemişlerdi. Öyle görünüyor ki şimdiye kadar standardı 16:9 olan en boy oranı, yeni ekran teknolojileri ile birlikte 18:9’a doğru kayacak.

Galaxy Note Fan Edition tanıtıldı