Samsung yeni bir Galaxy F modeli için patent aldı

galaxy fold

İlk katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Fold’u 20 Şubat’ta tanıtan Samsung, yeni bir Galaxy F için girişimlere başladı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Çok uzun bir süredir katlanabilir ekranlı akıllı telefon modeli üzerinde çalışan Samsung, bu bağlamdaki ilk modelini 20 Şubat’ta gerçekleştirdiği özel etkinlikle tanıtmıştı. Galaxy Fold, içe doğru katlanan bir yapı ve birbirinden bağımsız iki ekran ile karşımıza çıkmıştı. Güney Koreli şirket, geniş OLED ekranı dış etkenlerden koruyabilmek adına içe katlanan yapıyı tercih ettiklerini belirtmişti.

Samsung dışa doğru katlanan akıllı telefon üretiyor

Fakat görünen o ki Samsung dışa katlanan ekran fikrine de çok mesafeli değil. Zira geçtiğimiz gün ortaya çıkan yeni bir rapor, Güney Koreli şirketin yeni bir Galaxy F modeli üzerinde çalıştığını ortaya koydu.

Yeni Galaxy F modeli, ilkinin aksine dışa doğru katlanan bir yapıya sahip olacak. Ayrıca telefon enine değil, boyuna katlanacak. Yani telefonun normal ekran boyutu günümüz modelleri ile hemen hemen aynı olacak. Katlandığında ise boyutu yarı yarıya düşmüş olacak.

Güney Koreli şirketin yeni katlanabilir ekranlı modelini 2020 yılında tanıtması planlanıyor. Ayrıca üzerinde çalışılan yeni modelin fiyat olarak da Galaxy Fold’tan çok daha makul olması bekleniyor. Malum Samsung ilk katlanabilir ekranlı modeli için 1980 dolarlık bir etiket fiyatı belirlemişti. Dolayısıyla bu etiket katlanabilir ekranlı telefonların yaygınlaşmasını zorlaştıracaktır.

En hızlı kameraya sahip akıllı telefonlar için tıklayın