Samsung, tüm ev eşyalarınıza hükmetmek istiyor

samsung 1

Teknoloji sektörünün önemli isimlerinden biri olan Samsung, 2020 yılına kadar çamaşır makinesinden, buzdolabına tüm ev eşyalarını akıllı birer ev aletine dönüştürmek istiyor.

Akıllı telefonlarla birlikte çok şey değişti. Özellikle son dönemde saatlerden, TV’lere varana kadar pek çok cihaz “akıllı eşyalar” kategorisine terfi etti. Görünen o ki 2020 yılına kadar evimizdeki mutfak robotu bile akıllı olacak. Keza Samsung ve bazı diğer şirketlerin bu konu hakkında önemli yatırımları mevcut.

Samsung tüm evinizi akıllandıracak

Bilindiği üzere Samsung geniş bir ürün portföyüne sahip. Güney Koreli teknoloji devi buzdolabından çamaşır makinesine, akıllı telefondan mutfak robotuna kadar pek çok ürün geliştiriyor. Bu durum, Güney Koreli şirketin geleceğe daha da umutlu bakmasına zemin hazırlıyor.

Samsung’un planları içerisinde, 2020 yılına kadar tüm eşyaları akıllı hale getirmek var. Yani evinizdeki tüm eşyalar Güney Koreli teknoloji devinin logosunu taşıdığında, tüm elektronik cihazlar bir uyum içerisinde çalışacak. Bu işbirliğinin mimarı ise Bixby olacak.

Xiaomi, Apple’ı yakalamayı başardı

Örneğin çamaşırlarınızın yıkaması bittiğinde, akıllı hoparlörünüz ya da telefonunuz üzerinden yıkama işleminin bittiğine dair uyarı alabileceksiniz. Ya da buzdolabında bir şey dondurmak istediğinizde, işlem tamamlandığında Bixby haberi size bir şekilde ulaştırabilecek.

samsung akıllı ev

Üstelik tüm eşyalarda internet erişimi bulunacağından, siz evde olmasanız dahi eşyalarınızın işlevinden haberdar olacaksınız. Böylece eve gelmeden çamaşır makinanızı çalıştırabilecek, kombinizi yakabileceksiniz. Elbette bunun için tüm eşyalarınızın Güney Koreli şirketin logosunu taşıması gerekecek.