Bu psikolojik rahatsızlık oldukça yaygın: Sizde de olabilir

Antidepresanlar bozulan beyinde

Bu psikolojik rahatsızlık küresel çapta büyük bir yaygınlık gösteriyor. Özellikle son yıllarda daha fazla arttığını söyleyebiliriz. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Hayatı adeta zehir eden bu psikolojik rahatsızlık yeni süreç ile birlikte iyice çoğaldı. Bu rahatsızlık psikoloji literatüründe sendrom olarak da geçiyor. Şizofreni, tükenmişlik sendromu ve majör depresyon gibi hastalıklarla birlikte ortaya çıkıyor. Apati sendromu olarak bilinen bu rahatsızlık son dönemlerde çok popüler.

Bu rahatsızlık aslına bakacak olursak enerji düşmanı olarak adlandırılabilir. Hayata dair duyduğunuz tüm arzular ve enerjiler bu psikolojik problem ile birlikte adeta çöker. Apati sendromuna sahip olan kişilerden genelde karamsar cümleler duyabilirsiniz. Neredeyse hiçbir şey onları heyecanlandırmıyor ve hayata karşı büyük bir hissizlik duyuyorlar.

Bu psikolojik rahatsızlık kimlerde görülüyor?

Ruh halini adeta korkunç bir hale getiren bu psikolojik sendrom tüm dünyaya karşı tepkisizlik durumlarını ve duygusal çöküntüyü beraberinde getiriyor. Apati olarak isimlendirilen psikolojik hastalık genellikle travma yaşamış kişilerde ortaya çıkıyor. Özellikle travma sonrası bozukluklar bunu büyük oranda tetikliyor.

Bu psikolojik rahatsızlık

Hayatı acıyla geçen ve çoğunlukla mutsuz bir çocukluğa sahip olanlar bu sendromdan muzdarip. Genelde psikiyatrik durumlarda bu tür hastalara antidepresan ilaçlar veriliyor. Böylece hasta daha fazla sakinleşiyor. Fakat aynı zamanda daha fazla umursamaz ve içe kapanık hale geliyor. Bu durum ters etki yaratıyor diyebiliriz.

Instagram psikolojik bozukluğa neden oluyor: Çok gizli araştırma deşifre oldu

Özellikle zayıf bağışıklık sistemi, beslenme eksiklikleri, uyku eksikliği ve egzersiz eksikliği bunu en fazla tetikleyen unsurlar içerisinde yer alıyor. Ayrıca demans başlangıcı olarak bu tür sendromlar ortaya çıkabiliyor. Apati, bazen depresyonun bir parçası olabildiği gibi kimi zaman tek başına klinik sorun haline dönüşebiliyor.