Samsung S Pen kaleme yeni bir özellik kazandıracak!

samsung stylus kalem

Samsung S Pen stylus kalem, ilk Note serisi cihazdan bu yana sürekli geliştiriliyor. Şimdi S Pen için önemli bir dönüm noktası olabilir.

Mobil cihazlarda dokunmatik kalem kullanma fikri çoğu kullanıcı tarafından tercih edilmiyordu. Ancak Samsung Galaxy Note serisinin başarısı bu önyargının önemli bir istisnası oldu. Kendine has bir kullanıcı kitlesine sahip olan Note ailesi, S Pen kalem ile son derece uyumlu. Bu uyum artık bir seviye daha üste taşınabilir.

Samsung S Pen patenti!

Samsung S Pen isimli stylus kalem ile çok sayıda şey yapabiliyorsunuz. Not alma, ekrandaki belirli bir alanı kaydetme, sayı ve yazı tanıma gibi detayları kolaylaştıran kalem, artık telefonun dik durmasını da sağlayacak.

PatentyMobile tarafından yayınlanan bazı görseller, Samsung S Pen kaleme yeni bir özellik kazandıracağını müjdeliyor. Bu özellik ise bir stand. Ne demek istediğimiz patent şablonunda görülebiliyor. İlgili patent şablonunda Samsung S Pen kalem bükülebiliyor ve telefonun belirli bir açıda durmasına yardımcı oluyor. Böylelikle bir şeyler izlerken telefonu, ekranı size bakacak şekilde konumlandırabiliyorsunuz.

Samsung biraz daha komplike bir tasarım düşünmüş ve S Pen yuvasına bir çeşit kilit mekanizması yerleştirmesi ihmal etmemiş. Böylelikle kalemi istenilen konuma getirip kilitlemek mümkün olacak. Telefonun kayması ve açının bozulması bu şekilde önlenmek istenmiş.

Son derece pratik görünen bu özellik, Galaxy Note ailesinin daimi kullanıcıları için önemli bir gelişme gibi duruyor. Önümüzdeki yaz aylarında duyurulması planlanan Galaxy Note 6 böyle bir özellik ile karşımıza çıkabilir.

samsung-s-pen-patent

Google Arama Motoru Artık Daha Akıllı Olacak