Note 5’in kutu içeriği S-Pen için değişti!

samsung galaxy note 5 active

Geçtiğimiz aylarda duyurulan phablet modeli Galaxy Note 5, piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra büyük bir skandalla gündeme gelmişti. Cihazın dokunmatik kalemi S-Pen ile ilgili olan bu skandal için Samsung, kutu içeriğine bir uyarı koydu. Detayları haberimizde.

samsung-galaxy-note-5-active

Akıllı telefon ve dokunmatik kalem ikilisini uzun zamandır bir arada kullanan Samsung, bu özelliğe sahip modellerini Note olarak adlandırıyor. Firma, 2011 yılından bu yana Note serisi cihazlarda S-Pen adını verdiği bir stylus yani dokunmatik kalem kullanıyor. Ancak güncel modelde S-Pen büyük bir krize sebep oldu.

Telefon piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra bazı kullanıcılar kalemi yanlışlıkla ters taktı ve buna pişman oldu. Çünkü kalemi bir kez ters taktığınızda, içerideki bir mandala takılıyor ve geri çıkarmak için zorlarsanız bu mandalı kırıyor. İlgili parça kırıldığında ise telefon kalemin takılı olup olmadığını anlayamıyor. Eğer kalemi ters takarsanız ve o küçük parçayı çıkarmaya çalışırken kırarsanız Samsung bu durumu kullanıcı hatası olarak değerlendiriyor ve sizden tamir için ücret talep ediyor.

Bu konuda gelen tepkileri aza indirmek için Samsung, telefonun kutu içeriğini değişti. Telefonun sarılı olduğu jelatine bir uyarı ekleyen Samsung, bu uyarı üzerinde kalemin ters takılmaması gerektiğini belirtti. Anlaşılan firma bu konuda çok yoğun tepki aldı. Önceki modellerde böyle bir sorun olmadığını hatırlatalım. İlgili uyarıyı aşağıdaki videodan da görebilirsiniz.

iPhone için sanal gerçeklik (VR) gözlüğü kılıfı: Figment VR