Galaxy Note 5 kalem sorunu için yeni çözüm geldi!

samsung galaxy note 5 dokunmatik kalem

Samsung Galaxy Note 5 kalem sorunu ülkemizde de gündeme gelmişti. Şimdi Samsung bu soruna yeni bir çözüm getirdi.

Geçtiğimiz yıl yaz aylarının sonunda çıkan Galaxy Note isimli phablet modeli bir fiyasko ile gündeme gelmişti. Telefonun dokunmatik kalemi S-Pen’in tersten takılması cihazda fiziksel hasara yol açıyor, kalemin artık tanınmamasına yol açıyordu. Bu sorun için önce Samsung tarafından resmi bir uyarı ardından yeni cihazların ambalajında kalemin nasıl kullanılacağına ilişkin bir uyarı yerleştirilmişti. Yeni çözüm daha kapsamlı.

Galaxy Note 5 kalem sorunu için yeni çözüm!

Galaxy Note 5 kalem sorunu için Samsung’un yeni çözümü çok daha kalıcı ve akıldı. Aşağıdaki fotoğrafta kırmızı çerçeve içerisine alınan yer, Galaxy Note 5’in ana devre kartı üzerindeki kalemi algılayan ufak plastik parçayı gösteriyor. Sağdaki eski Galaxy Note 5’e, soldaki ise yeni Galaxy Note 5’e ait. Yeni cihazdaki değişiklik dikkatiniz çekti mi?

Cihazın anakartı üzerinde yapılan ufak bir modifikasyon ile kalemi algılayan hareketli siyah parça koruma içerisine alınmış. Böylece kalemin tersten sokulması durumunda, S-Pen’in çıkıntısı bu parçaya zarar vermeyecek. Bu yeniliğin dışında kart üzerinde başka bir yenilik yok.

Samsung ilk etapta sorunu “kullanıcı hatası” olarak değerlendireceğini söylese de, bu değişiklik ile aslında bir mühendislik ayıbını el altından örtmek istiyor. Ancak yine uyarımızı yapalım. Samsung Galaxy Note 5 modelinin dokunmatik kalemi olan S-Pen’i tersten takmayınız.

Galaxy Note 5 kalem sorunu

Mac OS ve Linux, Oculus Rift’den Uzak Durmalı!