Samsung rakiplerini tekrar solladı!

Samsung rakiplerini tekrar solladı!

Filipinler’deki akıllı telefon sevkiyatları 2021’in 4. çeyreğinde yıllık bazda %10 düştü. Ancak 2021’de yıllık %5 arttı ve şirketler de sıralama açısından oldukça karışık bir halde. Listeye bakılınca Samsung, %44’lük bir yıllık büyüme kaydettiği için en üst sırayı kapmış durumda. İşte detaylar.

Güneydoğu Asya’daki üçüncü en büyük akıllı telefon pazarı, 2021‘in ilk yarısında bir COVID-19 faciası yaşadı. Ancak çevrimiçi satışlarla birlikte aşılama oranlarının da artması pazarda toparlanmaların yaşanmasını sağladı. Aşılama ile birlikte pazar yılın ikinci yarısında %42 büyüme sağlamış oldu. 2021’deki pazar payı açısından, ilk dört şirket, 2020 ile aynıydı, ancak şimdi bir değişiklik yaşandı. Samsung diğer markaları geride bırakıp birinci sıraya yükseldi.

Samsung rakiplerini tekrar solladı!

Samsung’un başarısı, güçlü tedarik zincirine borçlu olabilir. Şirket, Vietnam’daki tedarik sorunlarını çözdükten sonra, Güneydoğu Asya pazarlarındaki hakimiyetini güçlendirmek için yeni bir strateji geliştirdi. Müşteri gruplarına yönelik kanal kampanyaları başlatıldı. Marka, 2021’in 2. çeyreğinden başlayarak yıl sonuna kadar yükseliş trendini sürdürdü.

E-ticaret Güneydoğu Asya’da hızla büyüyor. Çevrimiçi kanallar 2021’de Filipinler pazarındaki toplam gönderilerin %16’sını oluşturuyor. Bu da bir önceki yıla göre %34’lük bir büyüme. Buna rağmen, 2021’in son çeyreğinde akıllı telefon sevkiyatları, yalnızca yıl sonunda gevşetilen COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle %10 azaldı. 2022 beklentileri hakkında yorum yapan analistler, “Filipinler ekonomisi dördüncü çeyrekte %7,7 büyüme kaydettikten sonra 2021’de %5,6 büyüdü. Pandemi ile ilgili kısıtlamalardaki gevşemeler ticari faaliyetleri canlandırdı. Bu nedenle 2022 parlak bir yıl olacak” ifadelerini kullandı.

Çip kıtlığı nedeniyle iPhone ekran üretiminde sorun yaşanıyor