Samsung ve Qualcomm işbirliğinde mutlu son

snapdragon 835

Teknoloji dünyasının iki dev ismi Samsung ve Qualcomm, pek çok konuda mutabakata vararak yeni bir anlaşma için el sıkıştı. Amerikalı çip üreticisi Qualcomm, konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme amaçlı bir metin yayınladı.

Samsung ve Qualcomm işbirliğine devam dedi

Aslında bu Samsung ve Qualcomm arasındaki ilk işbirliği değil. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sene de ikili arasında bir anlaşma imzalanmış ve bu anlaşma neticesinde Snadpragon 835 yonga setinin öncelikli kullanım hakkı Samsung’a verilmişti.

Bu anlaşma diğer akıllı telefon üreticileri zor durumda bırakmış ve pek çok isim planlanmış takviminde zorunlu gecikmeler yaşamıştı.

Samsung ve Qualcomm arasında yapılan yeni anlaşma ağırlıklı olarak yaklaşmakta olan Galaxy cihazları ve alt yapı ekipmanlarını kapsıyor. Her iki şirkette bu konuda ayrıntılı bir açıklama yapmamasına karşın, 5G’ye geçiş sürecini birlikte yürüttükleri dile getiriliyor.

Hatırlanacağı üzere Qualcomm, kısa süre önce aralarında Oppo, Vivo ve Xiaomi’nin de bulunduğu 6 Çinli şirket ile toplamda 2 milyar dolara varan bir bileşen satın alım anlaşmasına imza atmıştı. Qualcomm’un Çinli şirketlerle yaptığı bu anlaşmadan sonra, Samsung’la da masaya oturması hayli dikkat çekici olarak yorumlandı.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Bu anlaşma sonucunda, Qualcomm’un Güney Kore’de Antitröst yasalarını ihlalden ötürü aldığı 963 milyon dolarlık cezada taraf olan Samsung’un, şikayetlerini geri çekeceği de belirtildi. Elbette Samsung’un bu hareketi, Qualcomm’u masum kılmayacaktır.

Alexa’nın merakla beklenen Super Bowl reklamı yayınlandı