Qualcomm ve Broadcomm Sevgililer Günü’nde bir araya geliyor

qualcomm 1

Kısa süre önce Broadcom’un 121 milyar dolarlık teklifini reddeden Qualcomm’un 14 Şubat’ta yani Sevgililer Günü’nde özel bir görüşme de bulunacağı belirtildi. Broadcom ve Qualcomm yetkililerin katılacağı bu özel görüşmede anlaşma zemini üzerinde bazı maddeler gözden geçirilecek.

Qualcomm hala ikna olmuş değil

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yılın sonlarında doğru Broadcom, Qualcomm’un satın almak için harekete geçmişti. Çip sektörünün önemli isimlerinden biri olan Broadcom, Qualcomm’un her bir hissesi için 70 dolarlık bir teklif hazırlamıştı. Fakat Qualcomm’un yatırımcıları bu teklifi yeterli bulmamış ve şirket hisselerinin 2016 yılında 80 dolar seviyesine çıktığını hatırlatmışlardı.

Bunun üzerine Broadcom, geçtiğimiz günlerde teklifini 70 dolardan 82 dolara çıkararak bir kez daha Qualcomm’un kapısını çalmıştı. Fakat bu teklifte Amerikalı yonga seti üreticisi için yeterli gelmedi. Keza Qualcomm, Broadcom’un yeni teklifini de reddettiğini açıklamıştı.

Şirketin CEO’su Paul Jacobs, Broadcom’un teklifinde Qualcomm’un 38 milyar dolar ödeyerek satın almak üzere olduğu NXP Technologies’in değerinde yansıtılmadığını belirtmişti.

Çip sektörünün iki dev ismi ironik olarak 14 Şubat’ta yani Sevgililer Günü’nde bir kez daha bir araya gelecek. Eğer 14 Şubat’taki görüşmenin ardından bir birleşme kararı olursa bu tatlı bir tesadüf olacaktır.

Fakat mevcut şartlar altında Qualcomm’un Broadcom çatısı altına girmeye pek de niyeti yok gibi görünüyor. İşin garip yani, şu an Amerikalı yonga seti üreticisi çok da parlak bir dönemden geçmiyor. Bakalım yeni teklif nasıl bir sonuç ortaya çıkartacak.