Samsung One UI 5.1 güncellemesi şikayet yağmuruna tutuldu

samsung

Samsung One UI 5.1’in kararlı sürümü bu ay başında Galaxy S23 ailesinin piyasaya çıkışıyla birlikte kullanıcıların beğenisine sunuldu. Fakat bazı kullanıcılar yeni güncellemeden memnun değil. Çeşitli platformlarda One UI 5.1 hakkında şikayetler dile getirildi.

Android 13 tabanlı One UI 5.0 geçtiğimiz sene Samsung Geliştirici Konferansı sırasında duyurulmuştu. S22 serisi ekim ayı sonunda işletim sistemi güncellemesini aldı. Bir dizi Galaxy telefon da One UI 5.0’a güncellendi. Yaklaşık 5 ay sonra One UI 5.1 kullanılma sunuldu. Yeni yazılım paketinin gelişmiş kamera deneyimi sağladığı belirtilirken, kullanıcılar güncelleme sonrası pilin hızla azaldığını belirtiyor.

samsung

Sammobile sitesinin haberine One UI 5.1 güncellemesi S22 ve S21’in pil ömrünü azalttı. Bu durumdan etkilenen kullanıcılar şikayetlerini Samsung topluluk sayfası, Reddit ve sosyal medyada dile getirdi.

Şarjın hızlı azalmasına neden olan sorun için belirli bir sebep gösterilmemiş. Fakat şikayetçi olan kullanıcılar Samsung klavyenin eskisinden daha fazla pil kullanımı olduğunu belirtiyor. Güney Koreli teknoloji devi ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmış değil.

iPhone SE 4 bu sene çıkacak mı? Son durum nedir?