Apple HomeKit için farklı bir strateji uygulayacak

Apple Nisan ayında 15.5 İnç MacBook Air'i piyasaya sürecek

Amerikalı teknoloji devi Apple, daha önce birçok hata barındırdığı için geri çekmek zorunda kaldığı HomeKit güncellemesini şimdilerde yeniden sahaya sürmeye hazırlanıyor.

Apple HomeKit için farklı bir strateji uygulayacak. Apple, iOS 16 duyurulduğunda HomeKit aksesuarlarını kullanma deneyimini geliştirmek için yeni bir mimari tanıtacağını belirtmişti. Özellik resmi olarak iOS 16.2 ile piyasaya sürüldü, ancak yeni mimarinin akıllı ev aksesuarlarıyla uyumluluk sorunlarına neden olduğu ortaya çıkınca Apple hızla bu adımından vazgeçti. İşte şimdi bu mimari iOS 16.4 ile geri döndü.

Apple yeni parola sistemi

Perşembe günü piyasaya sürülen iOS 16.4 beta sürümünü yükleyen geliştiriciler tarafından belirtildiği gibi, Home uygulaması kullanıcıları tekrar yeni mimariye yükseltmeleri için uyarıyor. Apple’a göre, bu yeni mimari HomeKit aksesuarlarını kullanma deneyimini daha verimli ve güvenilir hale getiriyor.

Daha önce olduğu gibi, yükseltme isteği bağlı ve bunun için de birkaç sınırlama mevcut. Örneğin, iCloud hesabınıza kayıtlı tüm Apple cihazlarının en son işletim sistemi sürümünü çalıştırması gerekiyor. Bu seçenek iOS 16.2 ile ilk kez sunulduğunda, kullanıcılar HomeKit cihazlarının “güncelleme” veya “yapılandırma” durumunda takılı kaldıklarını bildirmişlerdi.

apple home

Apple HomeKit için farklı bir strateji uygulayacak

Bazı kullanıcılar ise aksesuarların Home uygulamasından kaybolduğunu dile getirmişlerdi. O zamanlar Apple, sorunun farkında olduğunu ve yakında bir çözüm sunacağını söyledi. Tabi “Bu arada, yeni Home mimarisine yükseltme seçeneğini geçici olarak kaldırdık” diye de ilave etti.

iOS 16.4 hala beta yazılımı olduğundan, yeni Home uygulaması mimarisinin resmi yazılım güncellemesiyle kullanıcılara sunulup sunulmayacağını kesin olarak söyleyemeyiz. En son iOS beta sürümünü çalıştıran geliştiricilerin yeni Home uygulaması mimarisine yükseltmek için biraz daha beklemeleri yerinde olacaktır.

homekit siri tree

iOS 16.4, web uygulamaları için bildirimleri etkinleştirme, yeni emojiler, yeni Shortcuts işlemleri, Apple Music’e arayüz değişiklikleri ve daha birçok özellik içeriyor. İlk beta sürümünün şu anda yalnızca kayıtlı geliştiriciler için mevcut olduğunu da hatırlatalım. Apple HomeKit için farklı bir strateji uygulayacak.

Titanic batığı bir kez daha gündemde