QLED Teknolojisi Nedir, Nasıl Çalışır?

qledmain

#İŞBİRLİĞİ

Televizyon teknolojisinin günümüzde geldiği en üst nokta olan QLED teknolojisi nedir, nasıl çalışır, avantajları nelerdir diye soranlar aradıkları cevapları burada bulacak.

Son yıllarda önemli gelişmelerin yaşandığı televizyon teknolojisinde, panel bakımından gelinen en son noktada QLED adı verilen teknoloji bulunuyor. Samsung tarafından geliştirilen QLED teknolojisi, daha önceleri geliştirilen belli bazı yöntemlerin iyileştirilmesi ve yenilenmesiyle oluşturulmuş. Bu sayede QLED TV’lerin kendinden önceki modellerde karşılaşılan problemlere büyük oranda çözüm getirdiği iddia ediliyor.

Samsung’un QLED olarak kısalttığı bu yeni ve üst düzey teknolojinin tam adı aslında Quantum Dot Light Emitting Diode. Quantum Dot, Samsung’un daha önceleri de özellikle SUHD TV modellerinde yer verdiği bir yöntemdi. Ancak QLED ile bu yöntem çok daha gelişmiş bir hale geldi.

QLED kısaltmasının başındaki Q harfini temsil eden Quantum Dot aslına bakılırsa fizikteki kuantum ifadesine atıf yapıyor. Fizikte kuantum kabaca, bir fiziksel varlığın etkileşime girebilecek en küçük miktarı anlamına geliyor. QLED TV’lerde kullanılan Quantum Dot yönteminde de inanılmaz derecede küçük boyutlardaki noktalardan faydalanılıyor.