Samsung, LG Wing’e benzer telefon için patent başvurusunda bulundu

LG Wing 2

Samsung, Galaxy Z Fold ve Z Flip serileriyle katlanabilir telefon pazarında lider konumda olsa da gelen haberler firmanın mevcut telefonların unsurlarını birleştiren benzersiz bir katlanabilir tasarım araştırıyor olabileceğini gösteriyor.

Patent çizimleri ilk başta geleneksel görünen bir telefonu tasvir ediyor. Ancak, ana ekranın altında ikincil bir ekran ortaya çıkarmak için 180 derece dönebildiği bir döner mekanizmaya sahip. Bu döner işlevi, çoklu görev için ikincil bir ekrana sahip LG Wing’de gördüğümüz tasarımı anımsatıyor.

Ancak işin püf noktası şu: Patent ayrıca ana ekranda bir menteşe gösteriyor ve bu da telefonun o kıvrım boyunca ikiye katlanabileceğini gösteriyor. Birleştirildiğinde, bu özellikler standart bir ekran modu, LG Wing gibi dönen bir ikincil ekran modu ve tamamen açılmış tablet benzeri bir mod içeren bir telefon yaratıyor.

Samsung

Patentte ayrıca sağ üst köşede bir kamera modülü, alt tarafta ise şarj portu, mikrofon ve hoparlörler yer alıyor. Kağıt üzerinde, bu teknik olarak üç katlanabilirin bir arada deneyimini sunan oldukça benzersiz bir telefon tasarımıdır. Telefon standart formunda kompakttır. Dönen ikincil ekran, LG Wing’e benzer şekilde çoklu göreve olanak tanır. Son olarak, tamamen açılmış hali büyük ve kesintisiz bir ekran deneyimi sağlar.

Ancak, hemen heyecanlanmayın. Samsung, yenilikçi teknolojiler için sık sık patent başvurusunda bulunuyor ve bir patent, ürünün nihai olarak piyasaya sürüleceğini garanti etmiyor. Ayrıca, tasarım benzersiz görünse de, pratikliğini de göz önünde bulundurmalıyız. Kombine menteşe ve döner mekanizma yapısal olarak karmaşık olabilir ve potansiyel olarak aşınma ve yıpranmaya eğilimli olabilir.

s1

Ayrıca, Samsung yakın zamanda üçlü katlanabilir bir akıllı telefon için başka bir patent başvurusunda bulundu. Bu iki patentin de ortaya çıkmasıyla, Samsung’un katlanabilir telefon teknolojisinin geleceğini aktif olarak araştırdığı açık.

Bu konseptlerin yakın gelecekte ticari olarak satışa sunulma ihtimali düşük olsa da, Samsung’un mobil ekranların geleceği için öngördüğü olasılıklara dair bir fikir veriyorlar.

Xiaomi Smart Band 9, 21 güne kadar pil ömrüyle piyasaya sürüldü