Samsung LG ortaklığı çok ses getirebilir

samsung

Güney Kore’nin en büyük şirketlerinden ikisi konumunda olan Samsung ve LG sonunda çok önemli bir konuda ortaklık kurmaya karar verdiler.

Samsung LG ortaklığı çok ses getirebilir. Ekran teknolojisi alanında lider iki firma olan Samsung ve LG, akıllı telefonlar, tabletler ve televizyonlar için ekran üretiminde önemli rol oynarlar. iPhone satışlarından her ikisi de önemli miktarda gelir elde eder. Ancak, küresel ölçekte ekran tedariki, oldukça zorlu bir görev. Bu zorluğu aşmak adına LG Display, Samsung Electronics’e OLED TV panelleri sağlamak üzere önemli bir iş anlaşması gerçekleştirdi.

Samsung çalışanlarının kullanıcı verilerini ChatGPT'ye sızdırdığı açıklandı

Güncel raporlara göre, LG Display, bu çeyrekten itibaren Samsung Electronics’e yüksek kaliteli TV panelleri tedarik etmeye başlayacak. Mali açıdan zorluklar yaşayan LG Display için bu anlaşma büyük bir destek oluşturabilir. Anlaşmaya göre, LG Display 2023’te Samsung’a 2 milyon OLED TV paneli sağlayacak. Panel sayısının 2024’te 3 milyona, 2025’te ise 5 milyona çıkması öngörülüyor. İlk partide 77 inç ve 83 inç beyaz OLED (WOLED) paneller bulunacak.

samsung

Samsung LG ortaklığı çok ses getirebilir

Samsung’un bu anlaşmayı yapması, yüksek kaliteli OLED TV pazarında varlığını ciddi anlamda genişletme hedefine işaret ediyor. OLED TV’ler, üstün görüntü kalitesiyle tanınıyor ve son dönemlerde popülerlik kazanıyor. Fakat, OLED paneller, geleneksel LCD panellere kıyasla daha maliyetli, bu da genel kabulünü sınırlıyor. Bu anlaşma sayesinde Samsung, küresel OLED TV tedarikçileri arasında Sony’yi geçerek ikinci sıraya çıkabilir, bu da küresel TV pazarında önemli bir dönüşüm anlamına gelebilir.

Samsung ve Apple

Bu anlaşma, yatırımcılar tarafından olumlu karşılandı ve hem LG Display hem de Samsung Electronics’in hisse fiyatları arttı. Bu, mali sıkıntılar yaşayan LG Display için bir destek oluşturuyor. Şirket, dört çeyrek boyunca zarar etmişti. Anlaşma, LG Display’in üretim kapasitesini tam olarak kullanmasına ve çok ihtiyaç duyulan gelir elde etmesine yardımcı olacak.

Samsung Electronics de bu anlaşmadan yararlanacak. Şirketin kendi ekran üretim birimi olan Samsung Display olsa da, OLED TV pazarında LG Display ile rekabet etmekte zorlandı. Samsung LG ortaklığı çok ses getirebilir.

Microsoft CEO’su, OpenAI’ı kontrol ettikleri iddiasını yalanladı