Samsung LCD TV pazarından çekiliyor

Samsung, 17 milyar dolarlık bir fabrika kuruyor!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bir zamanlar sektörün en büyüğü olduğu o pazardan artık kar kalmadığı gerekçesiyle çekilme kararı aldı.

Samsung LCD TV pazarından çekiliyor. Teknolojik cihazların üretiminde sıklıkla görülen bir durum vardır. Yeni bir cihazı ilk önce teknoloji dünyasının en büyük, en güçlü isimleri üretir. Uzun bir süre pazar payının büyük kısmını elinde bulunduran o şirketlerin yatırımları ve inovasyonları sayesinde, pazara birçok irili ufaklı şirket dahil olur.

Samsung LCD TV

İlerleyen zamanlarda piyasaya daha sonradan dahil olan şirketler, o teknolojik cihazların üretimini daha uygun maliyetle yapmaya başlarlar ve pazarın dengeleri değişir. Sonuçta ise bir zamanların pazar lideri olan teknoloji devi sektörden çekilerek başka alanlara yoğunlaşır.

Samsung LCD TV

İşte Samsung tarafından yapılan son açıklama, teknoloji dünyasında sıkça gördüğümüz bu döngünün bir kez daha tekrarlandığını gösteriyor. Güney Koreli teknoloji devi, bir zamanlar tüm pazarın %22’sine (2014 yılında) hakim olduğu LCD TV paneli sektöründen Haziran ayı itibariyle tamamen çekileceğini duyurdu.

Samsung LCD TV pazarından çekiliyor

Bir dönemin en popüler televizyon ekran tipi olan LCD panellerin artık eskisi gibi karlı olmadığını söyleyen Samsung aslında uzun bir süredir bu hamleyi planlıyordu. Hatta birçok kaynaktan gelen bilgilere göre, şirketin amacı 2020 yılında bu adımı atmak ve LCD panel üretimini sonlandırmaktı ancak korona salgını nedeniyle bir anda LCD TV panellerine olan talepte patlama yaşanınca, şirket bu karı geri çevirmek istemedi ve planlarını iki yıl kadar erteledi.

Samsung LCD TV

Bununla birlikte şu an Samsung’un bu alandaki pazar payı %2’lere kadar gerilemiş vaziyette. Bu durumun sebebi ise LCD panel konusunda Çinli ve Tayvanlı şirketlerin çok daha ucuz seçenekler sunması ve bu sayede pazarı büyük ölçüde ele geçirmeleri.

Samsung’tan yapılan açıklamanın sonlarında yer verilen bilgilere göre, şirket bundan sonra Quantum Dot ve OLED panel üretimine odaklanacak.

Apple’ın yeniden tasarlanan MacBook Air’ı, WWDC 2022’de duyurulabilir