Samsung’dan Dev Otomobil Yatırımı

Samsung Profit Hit

Teknoloji devi Samsung, geleceğin otomobilleri için büyük yatırım yapmaya hazır. Şirket bölüme daha fazla nakit ve vakit ayıracak.

Güney Koreli şirketten farklı bir alana dev yatırım geliyor. Akıllı otomobil teknolojilerinde gelecek gören şirket, 300 milyon doları gözden çıkarmış durumda. Daha çok sensörler, yapay zeka ve güvenlik konusunda çalışma yapacak olan Samsung, bu alanda patent alıp projeler geliştirmek istiyor. Apple ve Google da dahil pek çok teknoloji devinin uzun süredir yatırım yaptığı alanda Samsung geri kalmak istemiyor.

Otomobil firmaları dışında teknoloji firmalarının da yoğun ilgi gösterdiği yeni nesil otomobiller için çalışmalar son sürat devam ediyor. Özellikle otonom araçlar için üretilen parçalar ve yazılımlar konusunda çalışmalar yapılıyor. Ancak bu herkesin otomobil yapmak istediği anlamı gelmiyor. Büyük şirketler konuyla ilgili patentler ve parçalar satmak için de birbirleriyle yarışıyor. Bu bağlamda Harman’ı satın alan Güney Koreli firma, otomobiller üzerinde ciddi bir pazar payı elde etmiş oldu.