Samsung Korsan Aksesuarların Ayağını Kaydırıyor

ff

Samsung ve Apple telefonlarının lisanslı aksesuarları yerine, üçüncü lisanssız aksesuarların ucuz olması nedeniyle kullanıcılar tarafından tercih edilmesi, telefonlarda çeşitli sorunların yaşanmasına sebep oluyor. Bu durumdan olumsuz etkilenen iki dev firma, bunun önüne geçecek bir uygulama başlatacak.

Maalesef kullanıcılara Apple ve Samsung aksesuarlarını, bataryalarını lisansız ulaştırarak güzel kar elde eden korsan firmalar, kullanıcıların büyük sorunlarla karşılaşmasına ön ayak oluyorlar. Kullanıcılarda yaşanan sorunlardan dolayı Apple ve Samsung firmasını sorumlu tutabiliyor. Ancak asıl sorumlu tutulması gereken kişiler, korsan ürünleri üreten ve bunları tüm uyarılara rağmen alan kullanıcılar. Ancak Samsung yayınladığı bir haberde bunların cihazları tarafından tanınmayan ve desteklenmeyen aksesuar olarak belirleneceği bir uygulama geliştirdi. Üreteceği ID çipleri, lisansı olmayan aksesuarların kullanılmasının önüne geçecektir.

ff

Kullanıcılara yapılan uyarılara rağmen dikkat edilmeden alınan lisansız batarya veya şarj aletleri, şişmelere sebep oluyor. Bu şişmelerden dolayı telefonlarda patlamalar meydana geliyor. Hatta kaçaklara sebebiyet vererek, kullanıcıların elektrik akımına kapılmasına sebep olabiliyor. Akıllı telefon piyasasın giderek gelişmesi, lisansız ürünlerinde artmasını sağlıyor. İyi karların elde edilmesi, korsan piyasaya en büyük doping oluyor. Ancak Samsung gelecekteki ürünleri için bu duruma dur diyecek. Peşinden Apple firması da aynı şekilde bir uygulamayı devreye sokacak. Böylece korsan piyasasının ortadan kaldırılması düşünülüyor. Samsung firması kullanacağı ID çipleri ile korsan aksesuarlara en büyük darbeyi vuracak.