YouTube Korsan İçeriğe İlgiyi Azaltıyor

youtube paylasma ozelligi

YouTube lisanlı içeriklerin satışına zarar mı veriyor? Şirket tarafından yayınlanan yeni rapora göre tam tarsine YouTube korsan içeriğe ilgiyi azaltıyor.

Bildiğiniz gibi YouTube genellikle içerik üreticileri tarafından hedef gösteriliyor. Kullanıcıların her gün 1 milyar saat içerik izlediği platformun lisanlı içeriklerin satışını kötü etkilediği iddia ediliyor. Özellikle müzik dünyası bu konuda oldukça şikayetçi. Ancak şirket tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre YouTube lisanlı içeriğe zarar vermediği gibi üstüne bir de korsana olan ilgiyi azaltıyor.

RBB Economics tarafından yapılan araştırmaya göre YouTube korsan içeriğe olan ilgiyi azaltıyor. İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya’dan 6 bin kişiyle konuşan RBB Economics, kullanıcılara YouTube olmasa ne yapacaklarını sordu. Katılımcıların yüzde 85’i eğer YouTube olmasa korsan içeriklere yöneleceklerini söyledi. Yani aslında iddiaların aksine YouTube olmasa lisanlı içeriklerin satışı artmayacağı gibi, kullanıcılar korsan içeriğe daha çok yönelecek. Özellikle müzik videolarının siteden kaldırılması halinde korsan içeriğe harcanan zamanın bir anda yüzde 29 artacağı söyleniyor.

Google Pixel 3’ü LG Mi Üretecek?