Samsung kıvrılabilir ekranlar yapacak: iPhone kızgın atıyor

Samsung kıvrılabilir ekranlar

Samsung kıvrılabilir ekranlar akıllı telefon sektörüne bomba gibi düştü. Şirketin son derece ünlü bir firma ile anlaşma yoluna gideceği söyleniyor. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Uzun bir süredir tartışılan Samsung kıvrılabilir ekranlar nihayet hayal olmaktan çıkacak. OLED ekranlar konusunda son derece iyi bir konumda yer alan BOE Technology Samsung ile anlaştı diyebiliriz. Özellikle de bu anlaşmanın zamanlaması gerçekten de dikkat çekiciydi.

BOE Technology ile ilgili gelen haberlere göre bu şirket neredeyse batmak üzereydi. Tam bu anda Samsung olaya el attı ve yeni ekran tasarımları için onlarla anlaştı. Gelen bazı raporlar Güney Koreli teknoloji devi Samsung şirketinin Galaxy M serisi telefonları için kıvrımlı ekran istediğini söylüyor.

Samsung kıvrılabilir ekranlar ile rekabeti artıracak

Akıllı telefon piyasası gerçekten de görebileceğiniz en çekişmeli sektörler içerisinde yer alıyor. Birçok şirketin olması ve her birisinin farklı denemeler yapması bu rekabeti büyük oranda artırıyor. Özellikle de Samsung bu alanda diğer şirketlerin korkulu rüyası oldu diyebiliriz.

Samsung kıvrılabilir ekranlar

2021 yılının ikinci yarısında piyasaya sürülmesi beklenen esnek OLED ekranlar bu rekabete farklı bir nokta getirecek. Apple iPhone kullanıcılarının Samsung cihazlara dönmesi isteniyor. Böylece şirket rekabette elini büyük oranda güçlendirecek.

Apple TSMC ile birlikte micro OLED panel geliştiriyor

Samsung firmasının BOE Technology ile anlaşmasının en önemli nedenlerinden birisi de hiç şüphesiz verilen fiyat teklifidir. Gelen bilgilere göre bu firma akıllı telefon üreticisi olan Samsung’a çok düşük bir teklif verdi. İlerleyen aylarda konuyla ilgili diğer detaylar da belli olmaya başlayacak.