Samsung Kendi Airpods’u Üzerinde Çalışıyor

Samsung’un akıllı asistanı Bixby ile uyumlu çalışacak olan yeni bir kablosuz kulaklık yolda. Raporlar kulaklığın Airpods’la birebir rakip olacağını gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD’de kullanıma açılan akıllı asistan Bixby Voice, tamamen kendi için üretilmiş bir kulaklığa sahip olmak üzere. Samsung’un daha önceki projesi S-Voice’un başarısızlığı, Google Now’un Siri ile baş edememesi Güney Koreli şirketi yeni bir alternatife mecbur bıraktı. İlk kez Galaxy S8 ile karşımıza çıkan bu asistan, yeni yeni yayılıyor ve Siri’nin karşısına geçmeye hazırlanıyor.

Konuya dönecek olursak; şirket Bixby entegrasyonlu bir kulaklık yolda. Güney Kore kaynaklı haberlere göre bu kulaklık Airpods’a oldukça benzeyecek. Anlaşılan o ki kulaklığın üzerinde (S8’de olduğu gibi) Bixby’e özel bir tuş bulunacak ve kulaklık insan sesi tanıma konusunda uzmanlaşmış olacak. Başka bir değişiyle Samsung’un IconX kulaklıklarının Bixby’e özelleşmiş daha yeni bir versiyonu olacak. Halihazırda uzun süredir piyasada olan Gear IconX de şirketin beğenilen kablosuz kulakları arasında yer alıyor. Başka bir söylenti ise bu kulaklıkların Note 8’in içinden çıkabileceğini söylüyor.

Ne yazık ki Bixby Voice hala ABD ve Güney Kore’de tam anlamıyla çalışıyor fakat Samsung ilk tanıtım gününden beri daha fazla dil ve özellik desteği geleceğinin sözünü veriyor. Bakalım 23 Ağustos’ta -Note 8’in tanıtım gününde- Bixby ile ilgili bir yenilik görebilecek miyiz.