Samsung, kameralı bir akıllı saat üzerinde çalışıyor

Samsung, kameralı bir akıllı saat üzerinde çalışıyor

Samsung akıllı saat denemeleri olmasına rağmen, bu sektöre pek fazla yenilik katmış değil. Bu yılın başlarında, düz kenarlı bir Apple Watch hakkında konuşulmuştu, ancak bunların da sadece söylentiden ibaret olduğu ortaya çıktı. Yakında akıllı saat sektörü yenilik görebilir. İşte detaylar.

Yakın zamanda Samsung tarafından büyük bir değişiklik görmemiz pek olası olmasa da, teknoloji şirketleri video izleme ve bilekten fotoğraf çekme fikriyle oynuyor gibi görünüyor. En son örnek, bir Samsung patentinin izniyle geldi. İlk olarak Haziran ayında Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi’ne (WIPO) sunulan patent, yuvarlanabilir ekranlı ve ortasında kamera olan bir Galaxy Watch’ı tasvir ediyor. Saat konsepti ortalama yuvarlak kadranlı bir saat gibi görünüyor.

Samsung, kameralı bir akıllı saat üzerinde çalışıyor

Samsung, bilgileri görüntülemenin yeni yollarına ek olarak, daha büyük bir ekranın insanları bilekten video izlemeye ikna edebileceğini düşünüyor. Kameraya gelince, saati tasvir eden şemalar, saatin ortasında bulunan ve fotoğraf veya video çekmek için tasarlanmış bir tasarımı gösteriyor.

Samsung’un katlanabilir ekran teknolojisini giyilebilir cihazlara genişletmeye çalışması şaşılacak bir şey değil. Samsung, daha önce bileğe dayalı giyilebilir cihazlarda kameralarla deneyler yapmıştı. Yeni plananan akllı saatlerle çok şey yapabilmenize rağmen, akıllı telefonunuz olmadan yine de sınırlı kalabilirsiniz. Örneğin, ekran ne kadar büyük olursa olsun veya sesli asistanınız ne kadar doğru olursa olsun, metinleri yanıtlamak zor olabilir. Hızlı bir “evet” veya “yoldayım”dan daha fazlası için, telefonunuza ihtiyacınız olur. Bununla beraber yine de akıllı saatlerde gelişmeler olacağını görmek güzel. Telefon sektöründe artık katlanabilir cihazların olması sıradan hale geliyor. Hal böyle olunca katlanabilir akıllı saatlere de sıra gelebilir.

Facebook profesyonel mod özelliği kazanıyor: İyice Instagram’a benzedi