Samsung, iPhone kullanıcılarını hedefliyor

iphone

Akıllı telefon pazarının lider ismi Samsung, müşteri kitlesini genişletmek için iPhone kullanıcılarından yararlanacak. Bunun için yeni bir program başlatan Güney Koreli teknoloji devi, iPhone kullanıcılarına Galaxy S8 ve Note 8’i ücretsiz olarak deneme fırsatı sunuyor.

iPhone kullanıcıları, programa ücretsiz olarak katılabiliyor

Akıllı telefon sektöründe son derece yoğun bir rekabetin olduğu, inkar edilemez. Özellikle söz konusu üst segmentteki modeller olduğunda rekabetin dozajı da artıyor. Premium olarak nitelendirilen bu sınıftaki model yelpazesinin oldukça geniş olduğunu söylemek mümkün. Model seçeneği fazla olmasına karşın insanların genel itibari ile iOS ve Android şeklinde sınıflandığını söyleyebiliriz. Doğal olarak müşteri kitlesini genişletmek isteyen Android işletim sistemini kullanan üreticiler, ilk olarak iPhone kullanıcılarını etkilemeye çalışıyor. Aynı Samsung’un yaptığı gibi.

Samsung hali hazırda en çok akıllı telefon satan firma olmasına karşın, üst segmentte öyle yoğun bir satış potansiyeline sahip değil. Tam olarak da bu nedenden ötürü Güney Koreli teknoloji devi, akıllı telefon pazarındaki kar marjı baz alındığında Apple’ın çok gerisinde kalıyor. Çünkü üst segmentteki modeller daha fazla kar payı bırakıyor.

Bu durumu tersine çevirmek isteyen Samsung, ülkesi Güney Kore’de yeni bir program başlattı. Bu programa kayıt olan iPhone kullanıcıları Galaxy S8 ya da Note 8’i bir ay boyunca ücretsiz olarak deneyebilecekler. Bu deneme süreci sonunda dilerlerse telefonu satın alacaklar, dilerlerse de geri iade edecekler. İlk etapta 10.000 kişi ile sınırlı olması beklenen programın, ilerleyen zamanlarda daha fazla iPhone kullanıcısına hitap etmesi bekleniyor.

Yogabook ile çizimlerinizi dijitalleştirin