En iyi kameraya sahip 10 akıllı telefon!

kamera

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı telefon pazarında muazzam bir rekabetin olduğunu söyleyebiliriz. Bu rekabet dürtüsü gün geçtikçe de artmaya devam ediyor. Kullanıcıların bilinçlenmesi, akıllı telefon satın alırken belli başlı kriterleri göz önünde bulundurmaları, üreticileri daha da iyi olma yolunda kamçılıyor. Genel olarak kullanıcıların akıllı telefon seçerken göz önünde bulundurdukları temel kriterlerden birisi de kamera performansı oluyor. Peki piyasadaki akıllı telefonlar içerisinde en kaliteli kameraya sahip olan hangisi? İşte bu sorunun yanıtı.

İşte en iyi kameraya sahip 10 akıllı telefon!

En iyi kameraya sahip 10 akıllı telefonu saymaya başlamadan önce şunu belirtelim. Bu listedeki telefonlar Consumer Reports tarafından sağlanan veriler ışığında belirlenmişti. Consumer Reports testleri, kameranın çözünürlüğü, renk doğruluğu, görsel gürültü, hareketsiz çekim ve video çekimlerindeki dinamik aralığı gibi etkenlere dayanmaktadır. Kullanıcılar, fotoğraflara bu etkenler üzerinden not vererek en iyi kamerayı belirlemektedir.

Şunu da dip not olarak belirtmek gerekiyor. Fotoğraflar sergilenirken, marka, model gibi etkenler kullanıcılardan saklanmaktadır. Yani taraflı bir seçim söz konusu değildir. Haliyle Consumer Reports tarafından yayınlanan bu listeye güvenilir gözüyle bakmak mümkün. Elbette ortada tamamen profesyonel bir derecelendirme bulunmadığını da belirmek gerekiyor.

Bu arada, baştan belirtelim. Bu listede, geçtiğimiz günlerde Mobil Dünya Kongresi’nde duyurulan yeni modeller bulunmamaktadır. Liste hali hazırda satışta olan modeller üzerinden hazırlanmıştır.

Tekrardan belirtelim. Bu liste kullanıcı oylarına dayandığı için profesyonel bakış açısıyla pek alakası yoktur.

Listeye göz atmak için tıklayın