Samsung iPhone 15’ler için seri üretime başladı

123 10

Samsung, Apple’ın ana OLED tedarikçisi konumunda. Yeni yayınlanan bir rapora göre Güney Koreli dev, iPhone 15’lerin ekranları için seri üretim onayını aldı.

Güney Koreli haber sitesi The Elec’e göre Samsung Display rekabette olduğu LG Display ve BOE’nin bir adım önüne geçti. Çünkü Samsung, iPhone 15‘lerin OLED ekranı için seri üretim onayını 1 Ağustos’ta aldı. Yani seri üretime başladı diyebiliriz. LG Display, yeni iPhone Pro’nun ekranı için Apple’dan şartlı onay aldı, Pro Max için resmi onayı 1 ya da 2 ay içinde alması bekleniyor. iPhone 15 ve Plus’ın OLED ekranından sorumlu olan BOE ise halen Apple’dan koşullu onay bekliyor.

Daha önce yayınlanan raporlarda yeni Pro modellerinin ince çerçevelere sahip olduğu ve çerçeve boyutundaki küçülmenin üretimde problemler çıkardığı ileri sürülmüştü. Özellikle LG Display’in aksaklıklar yaşadığı söylendi. LG ve BOE’nin, Dynamic Island için ekranda gerekli alanı sağlamakta zorlandığı belirtildi.

iphone 15

Temmuz sonlarında DSCC (Display Supply Chain Consultants) tarafından paylaşılan başka bir raporda, LG Display’in üretim sorunlarının üstesinden geldiği ve erkan siparişlerinin arttığı vurgulandı. DSCC’nin raporunda ayrıca Haziran – Ağustos aylarını kapsayan dönemde iPhone 15 için verilen bileşen siparişinin, iPhone 14 siparişleriyle karşılaştırıldığında daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Yeni iPhone’ların fiyatlarının yüksek olması bekleniyor. İngiliz bankası Barclays analisti Tim Long’a göre iPhone 15 Pro, iPhone 14 Pro’dan 100 dolar daha pahalı olacak. Yeni Pro Max ise iPhone 14 Pro Max’ten 100 ile 200 dolar daha yüksek fiyat etiketine sahip olacak. Standart modellerin fiyatlarında değişiklik olmayacak.

Wonder Woman 3 için hazırlıklar başladı