Samsung Huawei kullanıcılarına odaklanıyor

huawei

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Samsung Huawei müşterileri için kolları sıvadı. İşte konu ile ilgili detaylar.

Bilindiği üzere Huawei tarafından üretilen yeni akıllı telefon modellerinde Google servisleri yer almıyor. Yani yeni bir Huawei modeli aldığınızda, telefonu Google kimliği yerine HMS kimliği ile başlatıyorsunuz. Ayrıca Android’in en büyük ve en güvenli uygulama mağazası olan Google Play de Huawei modellerinde bulunmuyor.

Herşey bir yana, Android işletim sistemini kullanan bir telefonda Google Play bulunmaması gerçekten de çok büyük bir sorun. Bu sorun yüzünden Huawei hızlı bir şekilde kullanıcı kaybediyor.

Nitekim bu durum satış rakamlarına da yansımız durumda. Sektördeki diğer üreticiler de şimdiden Huawei’den boşalan yeri doldurmak için kolları sıvadı.

Samsung Huawei müşterileri için hazır bekliyor

Huawei’nin müşterilerine göz diken üreticilerden birisi de Samsung. Güney Koreli teknoloji devi 2021 ile birlikte Huawei kullanıcı sayısında önemli bir düşüş bekliyor. Huawei cihazlarını yenilemek isteyen müşterileri kendisine çekmek isteyen Samsung bunun için bir dizi plan da hazırlamış durumda.

Sızdırılan raporlara göre Güney Koreli şirket, agresif bir fiyat politikası güdecek ve bu sayede Huawei müşterilerini kendisine çekecek. Ayrıca Huawei’nin başına gelenlerin, diğer Çinli üreticilerin de başına gelebilecek olması ihtimali ön plana çıkarılacak.

Elbette Xiaomi’nin bu bağlamda Samsung’un en güçlü rakibi olduğunu da hatırlatmak gerekiyor.

Samsung ekran sorunu ile can sıkıyor