Samsung Galaxy S5 Hakkında Korkutan İddia

Samsung Galaxy S5 Plus Avrupa Yolunda

Samsung Galaxy S5’te tespit edilen yeni güvenlik açığı, hackerların parmak izi sensörünü kullanarak parmak izlerini ele geçirebileceğini ortaya çıkardı.

Samsung‘un merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S6’yı geçtiğimiz günlerde piyasaya sürmesi, firmanın bir önceki amiral gemisi akıllı telefonu Samsung Galaxy S5‘in gündemden düşmesine neden olsa da, son günlerde ortaya çıkan endişe verici iddialar Galaxy S5’i bir kez daha teknoloji dünyasının gündemine getirdi.

Samsung_Galaxy_S5_Plus

Galaxy S serisinin parmak izi sensörüne sahip ilk üyesi olan Samsung Galaxy S5 bu özelliğiyle kullanıcıları memnun etmiş olsa da, ortaya çıkan yeni detaylar telefonda yer alan bu parmak izi sensörünün önemli bir tehlikeyi beraberinde getirdiğini gösterdi.

Forbes tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan haber, güvenlik firması FireEye’ın Samsung Galaxy S5’teki parmak izi sensöründe önemli bir güvenlik açığı tespit ettiğini ortaya çıkardı. Bu güvenlik açığından faydalanan hackerların kullanıcıların parmak izlerini ele geçirerek bu parmak izlerini kötü amaçlar için kullanabilecekleri iddia ediliyor.

Bu güveblik açığının Android 5.0 Lollipop öncesi işletim sistemlerinde yer aldığına dikkat çeken güvenlik firması, henüz yeni işletim sistemine geçmeyen kullanıcıların bir an önce telefonlarını güncellemelerini tavsiye etti.

OnePlus One Almak İçin Artık Davetiye Gerekmiyor