Samsung, Google’ı Hangi Konuda Geçti?

samsung yenilikçilik sıra 2

Son dönemin en popüler markalarından biri olan Kore’li teknoloji devi Samsung, yine başka bir teknoloji devi olan Google’ı yenilikçilik yönünden geride bıraktı.

Boston Consulting Group tarafından her yıl yapılan dünyanın en yenilikçi firması araştırmasının 2013 yılı sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Bu sıralamada büyük bir sürpriz yaşandığını belirtmeliyiz. Listenin ilk iki sırası son birkaç yıldır Amerika’lı firmaların elindeydi. Listenin ilk sırasında hepinizin tahmin edebileceği gibi Apple bulunuyor. İkinci sırada ise son yıllarda Google’ı görmeye alışmıştık. Bu yıl ikinci sıra ise değişiklik gösterdi. Bu yılın ikincisi ise Samsung oldu. samsung yenilikçilik sıra 2

Boston Consulting Group’un yaptığı araştırmanın 2008 yılı sonuçlarına baktığımızda Samsung2un 28. Sırada olduğunu görüyoruz. Son 5 yılda büyük bir atılım gösteren firma dünyanın en yenilikçi ürünlerini çıkartan 2. Firma olmayı başardı. Google’ın ise son yıllarda ki sessizliği yenilikçilik konusunda da firmanın gerilemesine neden oldu. Eskiden yeni servisler ve yeni ürünler ile kullanıcıların karşısına çıkan firma 2013 yılında ise beklentileri karşılayamadı. HEMEN BELİRTELİM Samsung’un en büyük rakiplerinden biri olan bir diğer Koreli firma LG ise listenin 25. Sırasında yer alıyor. Bakalım Google yenilikçilik konusundaki düşüşünü engelleyebilecek mi?