Samsung Galaxy Watch EKG çekme özelliği 31 ülkeye daha yayılıyor

Samsung Galaxy Watch EKG çekme özelliği 31 ülkeye daha yayılıyor

Samsung, Galaxy Watch 3 ve Galaxy Watch Active 2 için EKG ve kan basıncı izleme desteği geldi. İşte detaylar.

Akıllı saatler çoğaldıkça markalar birbirine fark yaratmak için değişik özellikler ekliyor. Artık akıllı saatinizle sadece adım saymak ya da nabız ölçmekle sınırlı değilsiniz. Telefonunuza gelen bildirimleri görmekle kalmayıp ayrıca EKG çekmek gibi şeyler de yapabilirsiniz.

Samsung, Samsung Health Monitor uygulamasının yakında 31 yeni ülkede kullanıma sunulacağını duyurdu. Galaxy Watch 3 ve Active 2 kullanıcıları, Samsung Health Monitor uygulaması aracılığıyla kan basıncı ölçüp EKG çekebilecek. Samsung Health Monitor uygulaması, Aralık 2020’de bir CE işareti almıştı. CE işareti, bir ürünün AB güvenlik ve sağlık gerekliliklerine uygun olduğu anlamına geliyor. Avrupa’da bir çok ülkede kullanılan özellik kullanıcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Şimdi, 31 yeni ülke daha özelliği kullanmaya başlıyor.

Samsung Galaxy Watch EKG çekme özelliği 31 ülkeye daha yayılıyor

Samsung Kurumsal Kıdemli Başkan Yardımcısı TaeJong Jay Yang özelliğin başarısı hakkında konşuştu. “Kore’deki lansmanından bu yana yaklaşık bir milyon kişi Health Monitor uygulamasını kullanmaya başladı” dedi. Ayrıca Yang, “Bu yenilikçi sağlık hizmetini dünyanın her yerinden daha fazla insana sunmaya kararlıyız” diyerek ekledi. “En son genişleme misyonumuzda önemli bir nokta”. Yeni Samsung Health Monitor uygulama güncellemesi 4 Şubat’tan itibaren satışa sunuluyor. Akıllı saatin EKG çekme özelliğinin nasıl çalıştığını merak ediyorsanız buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Apple Watch ve Fitness+ için “Yürüyüş Zamanı” özelliği geldi