Samsung Galaxy S6 Edge Köşeyi Dönemedi!

samsung galaxy s6 4

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un 3 bin TL fiyatla piyasaya sunduğu son amiral gemisi Galaxy S6 Edge’in döndürülmesiyle ilgili sorunlar yaşanıyor.

Otomatik döndürmeyle ilgili sorun yaşadıklarını belirten Samsung Galaxy S6 Edge kullanıcıları, telefonun bir süre sonra otomatik döndürme işlevini yitirmeye başladığını belirtti.

3 bin TL’lik fiyatıyla en pahalı telefonlardan biri olan Galaxy S6 Edge’in bu problemine nasıl bir çözüm bulunacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

Samsung’un yeni telefonunu kullanan kullanıcıların Verizon ve Sprint’te yer alan Galaxy S6 Edge başlığına yazdıkları şikâyetlere göre telefon; otomatik döndürme işlevini bir süre sonra yitiriyor.

samsung galaxy s6-4

Problemin herhangi bir neden olmaksızın bir anda baş gösterdiğini ifade eden kullanıcılar, otomatik döndürmenin birkaç gün sorunsuz çalıştığını; ancak sorun ortaya çıktıktan sonra cihazı yeniden başlatmanın ve hatta Fabrika Ayarlarına döndürmenin bile işe yaramadığını söylüyor.

Raporlara göre otomatik döndürme işlevinin çalışmamasının nedeni; ivmeölçerin gerektiği gibi çalışamamasından kaynaklanıyor.

Forumlarda dolaşan bir diğer iddia; sorunun hızlı şarj sırasında oluşan sıcaklıktan cihazın hasar görmesi olarak gösteriyor.

Bazı kullanıcılar ise basit bir güncelleştirmeyle durumun düzeleceğine inanıyor; lakin sorunun ne derece yaygın olduğu ise şimdilik bilinmiyor.

Yavaşlık Sorunlarını Çözüyor: F-Secure Booster