Samsung, Galaxy S serisi modellerinde patent ihlali yapmış

galaxy s8

Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinin en önemli sorunlarından birisi de patent çıkmazı. Bugün sıfırdan yeni bir telefon geliştirmeye kalktığınızda, en ufak bir parçanın bile patentlenmiş olduğunu görüyorsunuz. Bu da bazı durumlarda firmaların elini kolunu bağlayan bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Peki firmalar bu tarz durumlarda nasıl bir çözüm üretiyorlar? Elbette patent ihlali yaparak. Gerçekçi olmak gerekirse, bugün teknoloji sektöründe patent ihlali yapmayan bir firma bulunmuyor. Zirvede yer alandan tutun da sektörün dibinde yer alan firmaya kadar hepsi öyle ya da böyle patent ihlalinde bulunabiliyor. Aynı Samsung’un Galaxy S serisi modellerinde yaptığı gibi.

Samsung, Galaxy S serisi yüzünden zor durumda

Bilindiği üzere Galaxy S serisi, Samsung’un amiral gemisi sınıfını temsil ediyor. Şifrelemeyle ilgili teknoloji konusunda uzman olan PACID Technologies, Samsung’un Galaxy S serisinde 3 farklı biyometrik patenti ihlal ettiğini belirtiyor.

PACID Technologies’e göre Galaxy S6, S6 Edge, S7, S7 Edge, S8 ve S8+ modellerinde kullanılan parmak izi okuyucusu ile yüz ve iris tarayıcılarının geliştirilmesine ilişkin bazı teknolojiler lisanssız olarak kullanılmış.

Hali hazırda PACID Technologies gerekli belgeleri Texas Doğu Bölge Mahkemesi’ne verdiğini belirtti. Samsung cephesinden ise izinsiz kullanılan biyometrik patentlere ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Fakat şunu da hatırlatmak gerekiyor. Hali hazırda büyük firmalar üzerinden patent konusunda önemli meblağlar kazanan şirketler mevcut. PACID’te bunlardan biri olacak gibi görünüyor.

Xiaomi BlackShark videoda ortaya çıktı