Samsung, Galaxy Note 7 krizinde 2 milyar dolar zarara uğradı

samsungg

Samsun için kendi tarihindeki en büyük kriz olan Galaxy Note 7 patlama sorunlaı şirkete büyük sorunlar olarak geri dönmeye başladı. Son verilere göre Güney Koreli teknoloji devi 2 milyar dolar zarara uğramış durumda.

Galaxy Note 7 ile ilgili gelen patlama haberlerinden sonra hem maddi hem manevi olarak sarsılmaya başlayan Samsung, durumu toparlamaya çalışıyor.

Yakın zamanda ortaya çıkan birtakım Galaxy Note 7 patlamaları şirketin başını ağrıtmaya başlamıştı. Bunun üzerine Samsung Note 7 sahiplerine telefonu geri getirmelerini ve yenisiyle değişmelerini söylemişti. Bu olayın ardından daha sonra verilen yeni nesil Note 7 ürünlerinde de aynı sorunların ortaya çıktığı duyulması ile şirket satışı tamamen durdurma kararı aldı.  Tüm bu olayların faturasını borsada 17 milyar dolar değer kaybı yaşayarak ödedi Güney Koreli teknoloji devi. Tüm bunlara rağmen Samsung, şimdi bile patlamanın nedenini bulabilmiş değil. Bu ortaya çıkan zararın tamamı Note 7 modelleri yüzünden oluşmuş durumda.

Tabi bu rapor daha çok öngörü ile oluştuğu için daha henüz net rakamlar belli olmasa da ilerleyen zamanda ortaya çıkaacak hukuki sorunlarıda katacak olursak faturanın daha ağır olması Samsung için kaçınılmaz gözüküyor.

Plantronics yeni kablosuz kulaklık modellerini tanıttı