BMW Otomatik Parkta Bir Numara!

maxresdefault 1

BMW; otomatik park konusunda en öne çıkan üretici konuma geldi. Geçen yıl görücüye çıkan teknolojiler, Almanya’nın çok satan otomobil dergisi “CarlT” tarafından sunulan 2016 CarlT-Ödülüne uygun görüldü.

Yeni BMW 7 Serisi’nde kutlayan Uzaktan Kumandalı Park Etme sistemi de ödülle taçlandırıldı.

Uzaktan Kumandalı Park Etme seçeneği, aracın direksiyon başında bir sürücü olmadan garajlara veya dikey park etme alanlarına girip çıkmasını sağlayan bir beceri. Doğrusunu söylemek gerekirse geri geriye park, son derece stresli bir süreç. Zira aktif bir otomobil sürücüsü olarak benim de en nefret ettiğim şey park alanı bulma ve arkadakilerin, pek de sabırlı hissetmeme durumu. Malum, ülkemizde en çok kullanılan araç donanımı korna.

bmw

Ödüllü donanım sürücülerin çok dar alanlardan bile faydalanmasını sağlıyor. Sürücü dışarıda durup engellere dikkat ederken, sistem aynı şekilde yeni geliştirilmiş BMW Ekran Anahtarını kullanarak sürücü tarafından kullanılabiliyor. Tüm park etme süreci Park Mesafesi Kontrolü (PDC) sistemi, Park Etme Yardımı ve Çevre Görüş sensörleri tarafından denetleniyor.

Ödül veren mercinin güvenirliliği

Alman dergisi “CarIT” akıllı otomobil sektöründeki karar mercileri için bilgi verici bir yayın olarak kabul ediyor. Her yıl, “Akıllı Otomobil Teknoloji Gelişimi” çalışmasını yürütmek için Bergisch Gladbach’taki Otomotiv Yönetim Merkezi’nden Prof. Stefan Bratzel ile bir birlik anlamına geliyor. Bahsi geçen listeden elde edilen en önemli ileri teknolojiler sıralaması ilk kez 2015 yılında kamuya sunulmuş ve pek çok otorite tarafından kabul görmüştü.

Bu sırada şunu da belirtmemiz şart: BMW’nin Uzaktan Kumandalı Park Etme sistemi için 2016 CarIT-Ödülü Hanover’deki IAA Ticari Araçlar fuarında sunuldu ve fuarın en çok ilgi çeken ögelerinden biri oldu.

Volkswagen EcoRacer Ortaya Çıktı!