Amazon Note 7 Aksesuarlarını İade Almaya Başladı

note 7 sarj sorunu

Resmi olarak ölü bir cihaz haline gelen Samsung Galaxy Note 7 için üretilen aksesuarlar da toplanmaya başladı. Amerika merkezli dünyanın en büyük e-ticaret sitesi Amazon kablosuz şarj cihazı dahil olmak üzere çeşitli Note 7 aksesuarlarını iade almaya başladı.

Dev bir skandala dönüşen Galaxy Note 7, üreticisi olan Samsung’a borsada milyar doları aşkın zararlar ettirdi. Şimdiye kadar olan zararların yanında firma halen zarar etmeye devam ediyor. Bu defa ise doğrudan yeni Note nedeniyle değil aksesuarları nedeniyle.

Amerika merkezli dünyanın en büyük e-ticaret sitesi Amazon, Galaxy Note7 için üretilen aksesuarların toplanmaya başladığını duyurdu. Samsung tarafından üretilen kablosuz şarj standı dahil olmak üzere başlatılan iadeler için ürünleri satın alanların hesaplarına giriş yaparak ilgili bölümleri kontrol etmesi gerekiyor. Amazon’un internet sitesine giriş yaptıktan sonra buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz linkteki ‘Contact Us’ sayfası üzerinden bilgilendirmelere ulaşabilir ve işlem yapabilirsiniz.

Sorunlar Satışa Çıkar Çakmaz Başladı

Cihaz satışa çıktıktan birkaç hafta sonra bataryasındaki sorun nedeniyle patlama haberleri dünyanın dört bir yanından gelmeye başlamıştı. Firma bunun üzerine satışları tamamen durdurmuş ve yaklaşık 1 hafta sonra da cihazlar dünya çapında geri çağırmaya başlamıştı. Sorununun kaynağını araştıran Samsung mühendisleri cihazların patlamasının nedenininin bataryadaki bir tasarım hatasından kaynaklandığını açıklamış ve sorunun düzeltilerek tekrar üretime geçildiğini açıklamıştı. Üretim başladıktan kısa süre sonra da Samsung’un global sitesinden yapılan açıklama ile Galaxy Note 7 satışlarına tekrar başlanmıştı.

Cihazların ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı hakkında sorular sorulmaya başlamışken ise tekrar patlama haberleri gelmeye başladı. Haberin ilk olarak gerçek olup olmadığı sorgulanırken dün Samsung tarafından yapılan açıklama ile birlikte Note 7’lerin fişi çekildi. Cihazların satışı tekrar durdurulurken bu kez üretim de tamamen durduruldu ve cihazın bir daha üretilmeyeceği açıklandı. Gelen açıklamayla birlikteyse artık Android dünyasının en iyi telefonu ölü bir telefon olarak tarihe kazındı. Note 7 adını sadece ölü bir telefon olarak değil bir skandal olarak da tarihe yazdıracağa benziyor.

Valve’ın Yeni VR Kontrolcüsü Ortaya Çıktı

TSK F-16’yı Bile Taşıyabilen Helikopterinin Videosunu Yayınladı