Galaxy J3, J5 Pro ve J7 Pro için Oreo güncellemesi gecikecek

galaxy a3 oreo

Akıllı telefon sektöründe zirvede yer alan Samsung geçtiğimiz sene satışa sunduğu Galaxy J3, J5 Pro ve J7 Pro modelleri için Oreo güncellemesini ertelediğini açıkladı.

Akıllı telefon pazarında zirveye oynamanın temel kuralı, model yelpazesini genişletmekten geçiyor. Fakat geniş bir model yelpazesine sahip olmanın da getirdiği bazı ek sorumluluklar mevcut. İşletim sistemi ve güvenlik güncellemeleri de bu sorumlulukların başında geliyor.

Çünkü kullanıcıların önemli bir çoğunluğu akıllı telefon satın alırken, cihaz için gelecek olan yenilik ve güncellemeleri de göz önünde bulunduruyorlar.

Samsung’un Oreo güncellemeleri gecikecek

Sektörün zirvesinde yer alan Samsung’un güncellemeler konusunda istekli bir firma olduğunu söyleyebiliriz. Tamam, belki yayınlanan yeni bir Android güncellemesini kullanıcılarına tez elden ulaştırma gibi bir gayretleri yok.

Fakat geç de olsa, Samsung üst ve orta segmentindeki cihazları 2 – 3 dönem boyunca güncellemeye gayret gösteriyor. Elbette zaman zaman yaşanan aksaklıklar dolayısıyla, bu güncellemelerde ertelemeler ya da iptaller de yaşanabiliyor. Aynı 2017 yılnda satışa sunulan Galaxy J3, J5 Pro ve J7 Pro modellerinde olduğu gibi.

galaxy j3

Samsung tarafından daha önce yapılan açıklamada Galaxy J3, J5 Pro ve J7 Pro modelleri için Android Oreo güncellemesinin Ağustos ayı içerisinde yayınlanacağı belirtilmişti. Fakat geçtiğimiz gün yayınlanan yeni listede, bu üç model için tarihin Eylül 2018 olarak güncellendiği görülüyor. Yani Güney Koreli şirket, geçtiğimiz yıl satışa sunduğu orta segmentteki modelleri için Oreo güncellemesini 1 aylık bir gecikmeyle kullanıma sunacak. Tabi ek bir erteleme daha gelmezse.

Note 9 renk seçenekleri belli oldu