Samsung Galaxy Active Neo duyuruldu!

samsung galaxy active neo 1

Samsung, dayanıklılığı ile öne çıkan yeni bir model duyurdu. Galaxy Active Neo adı verilen yeni model, suya, toza ve darbelere karşı dayanıklılık vaad ediyor. Galaxy Xcover 3 ve Galaxy S6 Active modelleriyle benzer özellikler taşıyan cihaz, uygun fiyatlı bir model olarak karşımıza çıkacak. İşte karşınızda Samsung Galaxy Active Neo!

samsung-galaxy-active-neo-1

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Samsung, şimdilik sadece Japonya’ya özel yeni bir model duyurdu. Japonya’nın en büyük GSM operatörlerinden Docomo partnerliği ile duyurulan model, Samsung Active serisinden bir akıllı telefon. Active serisi Samsung’un suya, toza ve darbelere karşı ekstra güvenlik sağlayan özel bir model ailesi. Şimdi ise bu aileye uygun fiyatlı ve orta segmentte yer alan bir üye eklendi. Galaxy Active Neo adı verilen cihazın teknik özellikleri basınla paylaşıldı. Model, Galaxy Xcover 3 ile Galaxy S6 Active arasında yer alıyor.

Özellikleriyle orta segmentte olduğunu hissettiren cihazda 4.5 inç büyüklüğünde 480 x 800 çözünürlük sunan bir ekran yer alıyor. Telefonda dayanıklılık ön planda tutulduğu için yüksek çözünürlüklü bir panel tercih edilmemiş. Android 5.0 Lollipop ile kutusundan çıkacak olan Galaxy Active Neo modelinde IP67 sertifikası bulunuyor. Yani sadece suya ve toza değil aynı zamanda darbelere karşı da koruma sağlıyor. Samsung, 1.5 metreden sert zemine serbest düşüşlerde bile cihaza zarar gelmediğini iddia ediyor.

samsung-galaxy-active-neo-2

Qualcomm’un Snapdragon 410 yongasından güç alan cihazda 4 çekirdekli ve 1.2 GHz hıza sahip bir işlemci var. Bu işlemciye Adreno 306 GPU eşlik ediyor. LTE desteğine sahip modelde 2 GB RAM ve 16 GB depolama alanı tercih edilmiş. Arka tarafta 8 MP ana, ön tarafta ise 2 MP özçekim kamerasına yer verilmiş. Cihazda 2200 mAh kapasiteli batarya dikkat çekiyor. Ayrıca Samsung Galaxy Active Neo modelini satın alanlar 2 yıl boyunda 100 GB kapasiteli OneDrive hesabına sahip olacak. Cihazın Kasım ayında Japonya’da satışa çıkması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise Japonya’dan sonra satışa çıkacak. Samsung Galaxy Active Neo’nun fiyatına ilişkin henüz bir bilgi yok.

Amazon’dan Apple ve Google’a yasak!