Galaxy S7’nin işlemcisi belli oldu!

samsung galaxy s7 snapdragon 820

Samsung’un sıradaki amiral gemisi Galaxy S7 için bilgiler netleşmeye başlıyor. Çin’den gelen son bilgilere göre Samsung’un Galaxy S7 modelinde kullanacağı işlemci kesinleşti. Samsung Galaxy S7 modelinde kullanılacak işlemcinin detayları haberimizde.

samsung-galaxy-s7-snapdragon-820

Son haftalarda sıkça gündeme gelen Samsung’un beklenen yeni amiral gemisi Galaxy S7 ile ilgili yeni bir bilgi var. Cihazda kullanılacak işlemcinin ne olacağı konusunda Samsung’un net kararı verdiği iddia ediliyor. Çin kaynaklı habere göre Samsung, Galaxy S7 modelinde Qualcomm’un en güncel yongası Snapdragon 820’yi kullanacak.

Geçtiğimiz günlerde Samsung’un Galaxy S7’nin işlemcisi için AR-GE sürecine devam ettiğini duyurmuştuk. Exynos 8890 isimli işlemci ile Snapdragon 820 arasında kararsız kalan Samsung, artık nihai kararı vermiş görünüyor. Performans olarak birbirlerine yakın olan bu işlemciler arasında güç tüketimi ve ısınma gibi farklar söz konusu. Samsung da bu kriterleri değerlendirerek Snapdragon 820’de karar kılmış görünüyor. Söz konusu işlemcinin performansı için Snapdragon 820 V3 performans testi sonuçları başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.

Söz konusu yeni amiral gemisinin çıkış tarihi giderek yaklaşıyor. Geçtiğimiz günlerde Samsung Galaxy S7 ne zaman çıkacak? başlığında da bahsettiğimiz gibi yeni model, 2016’nın ilk çeyreğinde piyasaya çıkacak. Şubat ayında duyurulması planlanan Galaxy S7, Mart ayında satışa çıkacak. Firmanın düşen satış rakamları göz önüne alındığında, Galaxy S7 oldukça kilit bir rol üstleniyor. Düşüşe geçen mali durumda firmanın kaderi bir noktada Galaxy S7 modeline bağlı.

Qualcomm’un yeni mimarisini temsil eden ilk işlemci olan Snapdragon 820, dört çekirdekli bir yapıya sahip. Bu çekirdekler Kryo olarak adlandırılıyor. Frekans hızları henüz belli değil ancak bu yongada Adreno 530 GPU kullanılacağı biliniyor. Uzun bir aradan sonra 4 çekirdeğe geri dönen Qualcomm’un Snapdragon 820 için vaadleri büyük.

En iyi 10 araç içi şarj aleti!