4100 mAh kapasiteli Note 5 Active sürümü

samsung galaxy note 5 active

Samsung, geçen hafta düzenlediği etkinliğinde Galaxy Note 5 modelini resmi olarak duyurdu ve hemen ardından birçok ülkede Note 5 modeli satışa çıktı. Ancak bir terslik var. Çünkü Galaxy Note 5 modeli resmi olarak duyurulmadan önce 4100 mAh kapasiteye sahip olacağı söyleniyordu. Detaylar haberimizde.

samsung-galaxy-note-5-active

Henüz yeni duyurulan Galaxy Note 5 modeli tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de satışa çıktı. 3000 mAh kapasiteye sahip piliyle satışa çıkan model, önceki Note 4 modelinden daha az kapasiteye sahip. Fakat burada bir terslik var. Çünkü Galaxy Note 5 henüz duyurulmadan önce 4100 mAh kapasiteye sahip olacağı söyleniyordu. Ancak öyle olmadı. Yeni gelen bazı bilgilere göre evet Samsung 4100 mAh kapasiteli bir telefon üzerinde çalışıyor ancak bu telefon Galaxy Note 5 değil, onun bir versiyonu.

Galaxy S4 modeliyle başlatılan Active serisi, Samsung’un dayanıklı ürünlerini temsil ediyor. Suya, toza ve darbelere karşı dayanıklılık sunan Active serisine Galaxy Note 5 modeli de katılacak. Yani Galaxy Note 5’in biraz daha kaba ancak daha sağlam, IP68 sertifikası ile suya ve toza karşı dayanıklı bir versiyonu piyasaya çıkacak. Bu versiyon Galaxy Note 5 Active olarak adlandırılacak. Samsung’a yakın kaynaklar tarafından söz konusu bu modelin 8 Kasım tarihinde duyurulacağı söyleniyor. Galaxy Note 5 Active ilk olarak Amerika’da AT&T operatörü partnerliği ile satışa çıkacak. Modelin en belirgin özelliği 4100 mAh bataryası olacak. Muhtemelen bu büyüklükte bir pili yerleştirmek için telefonu biraz kalın yapacaklardır.

Hangi Samsung cihazlar Android 6.0 Marsmallow güncellemesi alacak?