Samsung Galaxy S7 Active mi geliyor?

galaxy s7 active 1

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S7’nin özel bir versiyonu görüldü. Galaxy S7 Active modeli önümüzdeki günlerde resmi olarak duyurulabilir.

Samsung, Galaxy S4 modelinden bu yana “Active” isimli özel bir seriye de devam ediyor. Ancak tüm Active serisi cihazlar ülkemizde satılmıyor. Bu yıl ise Galaxy S7 Active iddiası ilk defa ortaya çıktı.

Samsung Galaxy S7 Active nasıl olacak?

Hindistan’da yayın yapan Zauba isimli sitede yeni bir Samsung cihaz görüntülendi. Samsung SM-G891A olarak görüntülenen cihazın 5.1 inç ekran boyutuna sahip olduğu yazıyor. Ancak cihazla ilgili başka bir bilgi yok. Sadece bu bilgiden yola çıkarak ilginç bir çıkarımda bulunabiliriz.

Twitter üzerinden sızıntılarla sıkça anılan bir hesap olan @evleaks, ilginç bir noktaya parmak bastı. İlgili hesap, geçtiğimiz yıl Galaxy S6 Active olarak satışa çıkan cihaz model kodunun G890A olduğunu hatırlattı. Yani G891A, Galaxy S7 Active olabilir. Geçen yıl satışa çıkan Galaxy S6 Active modelinin ülkemizde satışa çıkmadığını hatırlatalım.

Konu hakkında henüz Samsung tarafından yapılan resmi bir açıklama bulunmuyor. Diğer yandan  Galaxy S7 Active ile neler sunulacağı merak konusu. Çünkü zaten Galaxy S7 modelinde IP68 sertifikası var. Yani cihaz toza ve suya karşı ciddi bir koruma sunuyor. Galaxy S7’nin Active serisi ancak farklı bir kasayla dikkat çekebilir. Çünkü Galaxy S7’nin önü ve arkası cam yüzey ile kaplı. Daha kolay kırılan, düşme ve darbelere dayanıklı yeni bir kasa gelebilir.

galaxy-s7-active-2

Güneş enerjisiyle telefon şarj etmek için 8 aksesuar!