Samsung Galaxy A9 Pro TENAA’da görüldü!

Samsung Galaxy A9 Pro

Samsung Galaxy A9 Pro modeli TENAA’da görüldü ve telefonun teknik özellikleri büyük ölçüde ortaya çıktı.

Samsung’un başarılı orta segment serisi Galaxy A, yeni bir model ile artık daha iddialı olacak. Yakın zamanda 2016 yılı için güncellenen Galaxy A3, A5 ve A7 modellerine Galaxy A9 da eklenmişti. Şimdi ise Samsung Galaxy A9 Pro karşımızda çıktı.

Samsung Galaxy A9 Pro zaten bekleniyordu!

Son aylarda çeşitli söylentiler ile gündeme gelen Galaxy A9 Pro modeli sonunda dolaylı yollardan resmiyet kazandı. Çin’de bir regülasyon kurumu olarak hizmet veren TENAA’nın yeni konuğu Galaxy A9 Pro oldu. Daha önce GFXBench ve AnTuTu’da görülen telefon bu sayede dolaylı olarak kesinleşti. Çünkü Çin’de satışa çıkacak telefonların öncelikle TENAA’dan onay alması gerekiyor.

Samsung Galaxy A9 Pro modelinde 6 inç büyüklüğünde ve Full HD (1920 x 1080) çözünürlük sunan bir ekran bulunacak. Super AMOLED teknolojisini kullanan bu ekran telefonun phablet segmentinde olacağını gösteriyor. Ekranın altında 1.8 GHz hıza sahip 8 çekirdekli bir işlemci, 4 GB RAM, 32 GB depolama alanı, çift SIM kartı desteği, LTE teknolojisi gibi detaylar dikkat çekiyor. Telefonun içinde tam 4000 mAh kapasiteli dev bir batarya da olacak.

161.7 x 80.9 x 7.9 mm ölçülerindeki telefon 210 gram ağırlığa sahip. Cihazın Android 6.0 Marshmallow işletim sistemiyle kutusundan çıkacağı kesin. 16 MP arka ve 8 MP ön kamera da adeta heyecan verici. NFC ve parmak izi okuma sensörü de telefonun Samsung Pay mobil ödeme sistemiyle uyumlu olacağının habercisi. Modelin 500 Dolar seviyesinde bir fiyatla satışa çıkması bekleniyor.

 

Samsung Galaxy A9 Pro TENAA'da görüldü!

Galaxy S7 Edge vs iPhone 6s Plus düşürme testi! – Video