Samsung Galaxy A16’nın 4G Versiyonu Tanıtıldı

Samsung Galaxy A16 4G

5G versiyonu birkaç hafta önce tanıtılan Samsung Galaxy A16’nın 4G versiyonu da tanıtıldı. Bu yeni versiyon çok yakında Avrupa’da satışa çıkacak.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, popüler Galaxy A serisine yeni modeller eklemeye devam ediyor. Galaxy A16’nın 5G versiyonunu birkaç hafta önce kullanıcılarla buluşturan şirket, bu hafta da bu telefonun 4G versiyonunu piyasaya sürdü. Samsung Galaxy A16’nın 4G versiyonu, 5G versiyonuyla oldukça benzer bir tasarıma sahip. Ancak söz konusu teknik özellikler olduğunda birkaç kayda değer değişiklik söz konusu.

5G versiyonu gibi Samsung Galaxy A16 4G de 6.7 inçlik OLED bir ekrana sahip. Full HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 90 Hz. Telefonun batarya ve kamera özellikleri de 5G versiyonuyla aynı. Telefonda 5000 mAh’lık bir batarya bulunuyor. Bu bataryanın şarj hızı 25W. Ekranın üzerinde 13 megapiksellik selfie kamerası bulunuyor. Arka tarafa geldiğimizde ise bizi üçlü kamera karşılıyor. Bu üçlü kameranın ana lensi 50 megapiksel. Ona 5 megapiksellik geniş açılı lens ile 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor. Telefonda toz ve suya karşı dayanıklı olduğunu gösteren IP54 damgası bulunuyor.

Samsung Galaxy A16 4G

Samsung Galaxy A16 5G gibi 4G versiyonu da MediaTek’in Helio G99 yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine 4 GB RAM ile 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefonun depolama alanı microSD hafıza kartı ile 1 TB’a kadar çıkarılabiliyor.

Gri, yeşil ve mavi olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle satışa sunulacak olan telefon Avrupa pazarına kasım ayında sunulacak. Telefonun fiyatı ise şimdilik açıklanmadı.

Honor X60 ve X60 Pro Resmen Tanıtıldı