Galaxy S10, yeni bir NPU çipi kullanacak

galaxy s10 1

Samsung’un önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde tanıtması beklenilen yeni amiral gemisi Galaxy S10 ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. İşte detaylar.

Bilindiği üzere Samsung, önümüzdeki dönemde S serisinin yeni üyesini tanıtacak. Galaxy S10 hem teknik özellikleri, hem de tasarımıyla şimdiden dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Şimdiye kadar S10 ile ilgili sızdırılan bilgilere ve raporlara bakacak olursak, bu telefonun Samsung için ciddi anlamda devrim niteliğinde olacağını söyleyebiliriz.

Samsung, Galaxy S10’da yeni nesil NPU kullanacak

Galaxy S10 ile ilgili ortaya atılan son iddialarda, telefonun teknik özellikler bakımından pazarın en güçlüsü olacağına dikkat çekilmişti. Görünen o ki Samsung, S10 her anlamda sektörün en iyisi yapabilmek için hayli mesai harcıyor.

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir raporda, Güney Koreli şirketin Galaxy S10’da kullanmak üzere yeni bir NPU üzerinde çalıştığı belirtilmişti. Bilmeyenler için NPU’nun basit bir tabirle yapay zeka çipi olduğunu da belirtelim. Bu yeni nesil NPU sayesinde, S10’un akıllı telefondan ziyade, zeki telefon olacağı söyleniyor.

Malum, NPU kullanan telefonlar bir işlemi yapmak için normal CPU gibi uyarılmaya ihtiyaç duymuyorlar. Hatta bu cihazların kullanıcılarının davranışlarını öğrenmek gibi kabiliyetleri de mevcut. Yani bir NPU’lu bir telefon, kullanıcısının yatış saatini, kalkış saatini, kaçta eve geldiğini, hangi gün genel olarak kaçtan evden çıktığını takip ederek öğrenebiliyor.

Elbette Samsung’un kendi üretimi olan bu ikinci nesil NPU’nun S10’da kullanılıp, kullanılmayacağı henüz netlik kazanmış değil.

Snapdragon 8150 ortaya çıktı