Samsung, dijital kamera üretimini durduruyor

Samsung NX500

Son çıkan haberlere göre, giriş seviyesi kamera pazarında istediğini alamayan Samsung, dijital kamera üretimini durdurabilir ve pazardan çekilebilir.

2015 yılında Samsung’un kamera bölümünü kapatmayı planladığı söylentileri çıkmıştı. Şirketin son kullanıcı kameraları pazarından çıkacağı öne sürülmüştü. Ancak Samsung bu iddiaları reddetmişti. Çıkan son haberler ise aksini söylüyor. Samsung, dijital kamera üretimini durdurabilir.

Habere göre gizli bir kimlikle konuşan Samsung yetkilisi, “Artık dijital kamera üretmeyeceğiz ve satmayacağız. Ancak çalışmalarımıza devam etmek için farklı bir kamera kategorisi oluşturacağız.” şeklinde konuştu. Görünüşe göre firma artık dijital kamera üretmeyecek ancak kamera pazarından da çekilmeyecek. Yeni bir kategori ile yoluna devam edecek.

Samsung, geçmişte kamera pazarından çıkacağını ya da şu anki dijital kameralarıyla işinin bittiğini reddetmiş olsa da bunun da aksini kanıtlayan bulgular var. Bunlar firmanın kameralarının bir kısmının üretimini durdurması ve bazı pazarlardan çekilmesi olarak göze çarpıyor.

Raporda ayrıca, “Samsung, akıllı telefon kameralarının güçlü bir şekilde büyümesiyle giriş seviyesindeki rekabet gücünü kaybetti. Canon ve Nikon gibi 100 yıllık geçmişi olan büyük isimler bile büyük pazarda zorlanıyorken, Samsung’un pazardan ayrılmaktan başka seçeneği yok gibi görünüyor.” ifadelerine yer verildi.

Eğer bu iddialar doğru çıkarsa ve Samsung, dijital kamera pazarından ayrılırsa, bu birçok kişi için sürpriz olmayacaktır. Zira bilindiği ve raporda da belirtildiği gibi akıllı telefonların yüksek kaliteye ulaşan kameraları, birçok kullanıcı için fotoğraf makinesi ihtiyacını ortadan kaldırdı. Yakında bu konuda bir açıklama gelir mi göreceğiz. Ayrıca firmanın farklı kamera kategorisini de merak etmekteyiz.