Pokemon Go ‘da görülmemiş bir rekor kırıldı

321 1

Pokemon Go çılgınlığı ülkemizde olmasa da dünya genelinde devam ediyor. Bir Pokemon Go oyuncu bir günde 11 bin 400 tane Pokemon toplayarak rekor kırdı.

Pokémon GO ilk olarak Niantic tarafından piyasaya sürüldüğünde tüm dünyada kısa sürede büyük bir kullanıcı kitlesi kazandı. Ülkemizde de hatırlayacağınız üzere çok yoğun bir şekilde oynanıyordu. Kullanıcılar oyun ile birlikte, akıllı cihazları ile gerçek dünyada Pokémon yakalayabiliyor, birbirleri ile savaştırabiliyor ve birbirleri arasında ticaretini yapabiliyorlar. Oyun ücretsiz bir şekilde oynansada ve uygulama içi satın alma opsiyonu yer alıyor. Ancak oyun yayınlandıktan sonra ülkemizde de dahil birçok ülkede büyük derecede oyuncu kaybı yaşandı.

Pokemon Go 'da görülmemiş bir rekor kırıldı

Bunun sebebi olarak geliştirmeler yeniliklerin eksikliği olarak gösterilmişti. Ancak hala oyunu oynayan büyük bir kitle var. Özellikle asya ülkelerinde oyun hala çok popüler. Popüler olmasının yanında oyunun bağımlıları da oldukça fazla öyleki oyun firmasının etkinliğinde tarotirota” kullanıcı isimli bir oyuncu, 24 saatte tam 11 bin 400 Pokemon yakalayarak rekor kırdı.

İlk kez bu kadar pokemon bir günde yakalanırken oyuncu bu kadar pokemonu yakalayabilmek için toplamda 130 kilometrelik bir bisiklet yolculuğu gerçekleştirdi. Oyuncu Sürecin en zor kısmının bunca Pokemon‘u depolamak için gerekli olan “Poke Balls” olduğunu ifade eden Pokemon Go hayranı, sahip olduğu 2.900 adet Poke Balls sayesinde bunca Pokemon’u toplamayı başardığını söylüyor. Öte yandan, bu oyuncu topladığı her Pokemon’u “Pokemon Home” isimli uygulamaya aktararak da yakaladığı tüm Pokemon’ları koruyarak kendinde tutmayı başarması ayrı bir başarı olduğunu söyleyelim.

OVHcloud alev alev!