Samsung’un Tezgahını Çinliler Dağıttı

Samsung’un tezgahını Çinliler dağıttı

Samsung’un geçen yıl kâbus yaşamasına Çinliler neden oldu; çünkü ucuz model ve üst seviye telefonları ile büyük ağabeylerin işini zora sokmuşlardı. Anlaşılan yeni yılın ilk ayında da Samsung için pek bir ümit gözükmüyor.

Konuya geçmeden önce Samsung’un halen Dünyanın en büyük telefon üreticisi olduğunu söylemekte fayda var. Bunu biz değil analistler söylüyor. Samsung; Çin pazarında yüzde 25 ve 30 arasında değişen bir düşüş rakamı ile karşılaştı.

Samsung’un, Çin pazarına sunduğu telefonları özellik olarak giriş-orta-üst seviye arasında değişmekte. Firma tabiri caizse 2014 yılıyla beraber dibi görmüşe benziyor; çünkü ciddi anlamda bir sert düşüş yaşadı.

Samsung’un tezgahını Çinliler dağıttı
Samsung’un tezgahını Çinliler dağıttı

Öte yandan Samsung, Xiaomi ve Apple arasında geçen mücadeleden dolayı rahat bir nefes almak istiyor; çünkü Samsung Çinlilerle giriştiği mücadele sonrası ağır bir yara aldı.

Aynı şekilde rakibi Apple’ında Çin pazarında kan kaybetmesini bekliyor. Ayrıca CCID Consulting Araştırma Firması, Samsung’un geçen yıla oranla –2013– net yüzde 31.5’lik bir düşüş yaşadığını belirledi.

Samsung’un Çinlilerle mücadelesi ne şekilde sonuçlanacak? Bekleyip göreceğiz.

Internet Explorer Kan Kaybetmeye Devam Ediyor