Samsung çıtayı arşa çıkarıyor!

Samsung yenilikçi bir adıma imza attı

Katlanabilir akıllı telefon fikrinin öncülerinden Samsung, bu kez de ikiz kez katlanabilir dizüstü bilgisayarlar üretmenin peşinde.

Samsung çıtayı arşa çıkarıyor! Samsung için her zaman yeniliğin peşinde bir şirket diyebiliriz. Bugüne kadar pek çok alanda öncü ve yenilikçi ürünlerle karşımıza çıkan Güney Koreli teknoloji devi, bu alışkanlığını sürdürmekte kararlı gibi görünüyor.

Bildiğiniz üzere, şirketin son zamanlarda en önem gösterdiği alanların başında katlanabilir akıllı telefonlar geliyor. Her ne kadar piyasada bugün itibariyle birçok katlanabilir akıllı telefon modeli olsa da, bu modeller içerisinde Samsung Flip ve Fold modellerinin rakiplerinden en azından bilinirlik açısından birkaç adım ileride olduğunu söyleyebiliriz.

İşte herkesin aklında acaba katlanabilir akıllı telefonlar bir furya mı yoksa kalıcı bir çözüm mü sorusu varken, Samsung işi bir adım öteye taşınarak iki kez katlanabilir dizüstü bilgisayarlar için patent başvurusu yaptı.

Resim1 1

Samsung çıtayı arşa çıkarıyor!

Şirket tarafından yapılan patent başvurusuna ait sızdırılan görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla, Samsung dizüstü bilgisayarı bir kez kapattıktan sonra bu defa ekran ve klavyenin tam ortasından cihazı kendi üzerine doğru bir kez daha kapatabileceği bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

Güney Koreli teknoloji devinin bunu yapabileceğini düşünmesinin en önemli sebebi de kuşkusuz her geçen gün daha kullanışlı bir hale gelen katlanabilir OLED ekranlar. Ancak bu başvurunun şu an için halen onay aşamasında olduğunu ve bu nedenle de çok kısa bir süre içerisinde katlanabilir dizüstü bilgisayarları görmemizin pek de mümkün olmadığını hatırlatalım. Ayrıca böylesi yeni ve ileri teknoloji gereksinimli dizüstü bilgisayarların ilk çıkış fiyatlarının hangi seviyelerde olacağını tahmin etmek de güç olmasa gerek diyerek haberimizi sonlandıralım.

Tesla’da Apple CarPlay çalıştırıldı: Geliştiriciler devrede