Devletin resmi sitelerine sızdılar bilgileri ifşa ettiler!

Kuzey Kore Hacker

Siber korsanlar yine iş başında. Bu defa hedef devletin en önemli bilgilerini içeren dosyalar, aşı sertifikaları ve elektronik pasaportlar…

Devletin resmi sitelerine sızdılar, bilgileri ifşa ettiler! Teknolojinin gelişmesi insanların günlük yaşantılarını kolaylaştırmak, bilgiye ulaşım imkanını arttırmak, hastalıklara çare olmak, daha verimli bir yaşam sağlamak gibi güzel amaçlara hizmet edebildiği gibi, siber korsanlık, dijital dolandırıcılık gibi hiç istenmeyen alanlara da kapı aralayabilmekte. Tıpkı dün akşam saatlerinde Ukrayna’da olduğu gibi.

Ukrayna devlet yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, dün akşam saatlerinde Ukrayna tarihinin en büyük siber saldırılarından biri yaşandı. Saldırganlar, kamu kurumlarının internet sitelerini hedef aldı.

Bu saldırılar sonucunda aralarında dışişleri bakanlığı, eğitim bakanlığı, tarım bakanlığı, enerji bakanlığı ve çevre bakanlığının bulunduğu 70’den fazla kamu kurumu web sitesi hack’lendi. Saldırılardan en çok etkilenen bakanlıkların başında gelen Dışişleri Bakanlığı’nın web sitesine saldırganlar tarafından: “Bilgisayarınızdaki tüm veriler siliniyor ve kurtarılamaz. Hakkınızdaki tüm bilgiler halka açıldı, korkun ve en kötüsünü bekleyin.” yazısı bırakıldı.

en tehlikeli bilgisayar korsanları

Devletin resmi sitelerine sızdılar, bilgileri ifşa ettiler!

Bununla birlikte Dışişleri Bakanlığı tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, şu ana kadar saldırıya uğramış web siteleri üzerinden yapılan incelemelerde herhangi bir içeriğin değiştiğine ya da bir verinin sızdırıldığına dair bir tespit bulunmadığı ancak siber polislerin bu siber saldırının arkasında kimlerin olduğuna ilişkin kapsamlı bir çalışma başlattığı belirtildi.

Her ne kadar Ukraynalı yetkililer doğrudan isim vermekten kaçınsa da, ülkede daha önce de bu büyüklükte bir siber saldırı yaşanmış ve iddialara göre saldırının arkasında Rusya’nın olduğu anlaşılmıştı.

Kripto para dünyasında yaşanan önemli gelişmeler (10 – 17 Ocak)