Samsung çıldırdı! 200 MP kameralı telefonlar geliyor!

Samsung Galaxy A82 kamera detayları belli oldu

Akıllı telefon pazarının öncü isimlerinden biri olan Samsung çıtayı arşa taşımaya hazırlanıyor. Güney Koreli teknoloji devi 200 MP kameralı telefonlar için kolları sıvadı. İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarında lider konumunda yer alan Samsung’un yenilikçi hamlelerine bir yenisi daha eklenmek üzere. Güney Koreli teknoloji devi ilerleyen dönemde telefonlarında 108MP yerine tam 200MP’lik sensorler kullanmaya başlayacak. Evet yanlış duymadınız tam 200MP’lik sensor.

Hali hazırda pek çok isim orta segment modellerinde 108MP’lik kameralar kullanmaya başlamış durumda. Güney Koreli şirket yeni hamlesiyle rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Elbette 200MP’lik sensorlerin hangi modellerde ya da hangi seride kullanılacağı şimdilik netleşmiş değil.

Samsung çıldırdı! 200 MP kameralı telefonlar geliyor!

Şunu da belirtmemiz gerekiyor. Bu paylaşımın Exynos hesabından yapılmış olması, 200MP’lik kameraların ilk etapta Samsung cihazlarında kullanılacağı anlamına geliyor. Çünkü hali hazırda Exynos yongalarını kullanan çok fazla isim bulunmuyor.

Malum, söz konusu yüksek çözünürlüklü sensorler olduğunda bu sensorlerin yonga seti tarafından da desteklenmesi gerekiyor. Görünen o ki 200MP’lik bu sensorler şimdilik yalnızca uyumlu Exynos yongalarına sahip modellerde kullanılacak.

Tabi ki şunu da unutmamak gerekiyor. Söz konusu kamera olduğunda çözünürlük tek başına çok birşey anlam ifade etmeyebiliyor.

Samsung bu teknoloji ile hırsızlara geçit vermeyecek